Челси излиза със самочувстието на финалист срещу свраките


П. Пенков

Челси излиза със самочувстието на финалист срещу свраките

Челси - Нюкасъл
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 02.05.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Холси


Челси приема Нюкасъл на стадион "Стамфорд Бридж" в среща от английската Висша лига. Съставът на Роберто Ди Матео си осигури място на финала на Шампионска лига, след като се справи с трудния противник Барселона в полуфиналната фаза от надпреварата. В първата среща лондончани победиха у дома с 1:0, а в реванша завършиха 2:2 при гостуването си на "Камп Ноу", с което отстраниха от борбата настоящия носител на трофея. Освен финала на "Алианц Арена" сините запазиха шансове за финиширане в четворката, след като през уикенда надиграха Куинс Парк Рейнджърс с убедителното 6:1 у дома, като чрез спечелените три точки се доближиха само на една от желаната цел.

Добрата новина в лагера на домакините е, че Бранислав Иванович се завръща в игра, след като изтърпя наложеното му наказание в рамките на 4 срещи. За разлика от Иванович, Гари Кейхил и Давид Луиш оставта аут, поради контузии. Рамиреш и Майрелеш получиха почивка по време на срещата с Обръчите и би трябвало да се завърнат в игра, докато Фернандо Торес най-вероятно ще запази титулярното си място, след като в последния мач се записа с хеттрик.

Въпреки огромната конкуренция този сезон за челните позиции във Висшата лига, Нюкасъл е отбора, който има реални шансове да представи Англия в най-големия клубен европейски турнир - Шампионската лига. През първия полусезон свраките не изглеждаха като един от отборите, който в края на кампанията ще се бори за Топ 4, но съставът на Алън Пардю значително подобри представянето си след Нова година. Така Нюкасъл се издигна до петата позиция в класирането, с равни точки с 4-я Тотнъм, но с по-лоша голова разлика от шпорите. През уикенда тима можеше вече да е Топ 4 ако беше спечелил поне точка при гостуването си на Уигън, но свраките загубиха с изненадващото 4:0 от Уигън, като по този начин прекъснаха серията си от шест поредни победи във Висшата лига.

Мениджърът Алън Пардю вероятно ще промени схемата на игра, залагайки на 4-4-2 срещу Челси, като Бен-Арфа ще се премести на десния фланг, докато Пърч ще играе по дефанзивна роля. Въпреки неочакваната загуба от Латикс, Пардю ще заложи на почти същите играчи с надежда тима да се представи на ниво при гостуването си в Лондон. Симпсън и Кабайе се очаква да са на линия, въпреки че получиха леки травми на "DW Стейдиъм". Контузени остават - Ловенкрандс, Оберта, Марво, Вукчич, Тейлър и Амеоби.

Челси не са побеждавали Нюкасъл в последните си 3 опита, като загубиха 1, а в другите два мача записаха равенства. Мисля, че съставът на Роберто Ди Матео ще излезе със самочувстието на отбор, който ще играе финал в Шампионска лига и ще вземе трите точки срещу Нюкасъл.

Прогноза: Челси - Нюкасъл 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

15 април Тотнъм - Челси 1:5 (ФА Къп)
18 април Челси - Барселона 1:0 (Шампионска лига)
21 април Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
24 април Барселона - Челси 2:2 (Шампионска лига)
29 април Челси - КПР 6:1 (Висша лига)

Нюкасъл:

01 април Нюкасъл - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
06 април Суонзи - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
09 април Нюкасъл - Болтън 2:0 (Висша лига)
21 април Нюкасъл - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
28 април Уигън - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Нюкасъл

127 срещи
52 победи за Челси
34 равенства
41 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 185:161 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.53
Равен - 4.20
Нюкасъл - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.53
Равен - 4.00
Нюкасъл - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189