Евертън ще продължи напред във ФА Къп


П. Пенков

Евертън ще продължи напред във ФА Къп

Евертън - Съндърланд
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 17.03.2012г.
Час: 14:45
Съдия: Андре Маринър


Първият четвъртфинал от турнира за Купата на Футболната Асоцация на Англия противопоставя един срещу друг отборите на Евертън и Съндърланд. Домакините от "Гудисън Парк" стигнаха до този етап от надреварата, след като елеминираха Блекпул с 2:0. ФА Къп вероятно остава единствения приоритет пред карамелите, тъй като те имат минимален шанс за финиширане на позиция, която ще им осигури право на участие в Лига Европа, тъй като в момента мърсисайдци са девети в подредждането и на цели 12 точки от петото място, което дава право на участие в турнира. Съставът на Дейвид Мойс показа в последните няколко месец, че умее да побеждава големите противници в лицето на - Манчестър Сити, Челси и Тотнъм, но срещу по-слабите си съперници отбора губеше ценни точки, които със сигурност ще окажат влияние при определяне на крайното класиране в тазгодишната кампания. През седмицата карамелите сложиха крайна на успешната си серия от седем срещи без загуба във Висшата лига, след като бяха надиграни от градския съперник Ливърпул с 3:0 на "Анфийлд".

Дарън Гибсън от състава на Евертън все още изпитва болки в коляното си, като вероятно ще отсъства срещу Съндърланд. Никица Йелавич може да се завърне в стартовите 11, след като отбеляза единственото и победно попадение срещу шпорите миналия уикенд. Стивън Пиенар не може да вземе участие в турнира, след като по-рано този сезон стори това с фланелката на Тотнъм. Дейвид Мойс ще трябва да реши дали да даде шанс на Ройстън Дренте, след като холандеца беше оставен на резервната скамейка в градското дерби с Ливърпул.

Съндърланд продължиха борбата си за ФА Къп, след като надиграха отбора на Арсенал с 2:0 на "Стейдиъм ъф Лайт", като по този начин черните котки си върнаха на лондончани за нанесеното им поражение седмица преди този мач, когато артилеристите спечелиха с 2:1 като гости. В момента съставът на Мартин О'Нийл притежава актив от 37 точки, толкова колкото и карамелите, но с позиция по-напред от тях, поради по-добрата си голова разлика. След впечатляващия успех над Арсенал и класирането напред за четвъртфиналите в турнира, Съндърланд успя да спечели общо 4 точки в трите двубоя, които изигра във Висшата лига. Първият от тях черните котки загубиха, след като не успяха да се противопоставят на новака Уест Бромич, който постигна убедителен успех с 4:0 като домакин. Седмица по-късно тима измъкна точка при гостуването си на Нюкасъл след 1:1 на "Спортс Директ Арена", а на 10 март Съндърланд регистираха 10-та си победа от началото на кампанията, надигравайки Ливърпул с 1:0 като домакин.

Лий Катърмоул и Стефан Сесеньон няма да пътуват заедно с отбора за Ливърпул, тъй като и двамата продължават да изтърпяват наложените им наказания. Никлас Бендтнер стана ясно, че ще премине скенер, който трябва да покаже дали е въстановен напълно от травмата си, докато Ричардсън е аут, след като получи болки в прасеца и не взе участие в градското дерби. Сотирис Кирякос остава под въпрос, докато Ангелери, Уестууд, Браун и Брамбъл със сигурност пропускат гостуването на "Гудисън Парк".

Прогноза: Евертън - Съндърланд 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:


11 февруари Евертън - Челси 2:0 (Висша лига)
18 февруари Евертън - Блекпул 2:0 (ФА Къп)
03 март КПР - Евертън 1:1 (Висша лига)
10 март Евертън - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
13 март Ливърпул - Евертън 3:0 (Висша лига)

Съндърланд:


11 февруари Съндърланд - Арсенал 1:2 (Висша лига)
18 февруари Съндърланд - Арсенал 2:0 (ФА Къп)
25 февруари Уест Бромич - Съндърланд 4:0 (Висша лига)
04 март Нюкасъл - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
10 март Съндърланд - Ливърпул 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евертън - Съндърланд


154 срещи
68 победи за Евертън
25 равенства
61 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 259:246 за Евертън


Коефициенти от bet365:
Евертън - 1.90
Равен - 3.40
Съндърланд - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Евертън - 1.90
Равен - 3.20
Съндърланд - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
95