Ще успее ли Евертън да зарадва Мойс по повод 10-годишнината му начело на клуба?


П. Пенков

Ще успее ли Евертън да зарадва Мойс по повод 10-годишнината му начело на клуба?

Ливърпул - Евертън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 13.03.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Фил Дауд


Във вторник от 22:00 часа отново ще стане свидели на мърсисайдското дерби между отборите на Ливърпул и Евертън. Двата тима разположение покрай река Мърси се изправят един срещу друг в среща, която първоначално трябваше да се изиграе на 25 февруари, но Ливърпул трябваше да вземат участие на финала в Карлинг Къп. Въпреки че съставът на Кени Далглиш спечели въпросния трофей, проблеми за отбора продължават, след като червените записаха поражения в последните си три изминали срещи от Висшата лига. На 3-ти март те не успяха да спечелят нито точка у дома, след като загубиха с 2:1 от Арсенал, а през този уикенд отбора записа неочаквано поражение с 1:0 при визитата им на Съндърланд. През януарския трансферен прозорец Кени Далглиш взе решение да не закупува нови играчи и да разчита на вече изиграния тим, но по всичко личи, че това беше грешка от страна на шотландеца, след като Ливърпул се намира на седмата позиция, а желаното четвърто място е на цели 4 точки разлика.

Очаква се Джерард и Даунинг да започна като титуляри в градското дерби срещу Евертън, след като се появиха като резерви през уикенда срещу черните котки. Джейми Карагър също ще се завърне в старотовите 11, като се очаква да замени Коатес. Мениджърът Кени Далглиш реши да не рискува със състоянието на Глен Джонсън и го остави на резервната скамейка срещу Съндърланд, тъй като страдаше от леко разтежение, докато Лукас и Агер пропускат със сигурност, поради травми.

Евертън е отбора, от които всичко големи отбора в Англия се страхуват. Карамелите си извоюваха тази репутация, след като в рамките на два месеца постигнаха изненадващи победи съответно над Манчестър Сити, Челси и Тотнъм, като прави впечатление, че и трите победи бяха извоюявани на "Гудисън Парк", което говори как се отнася домакинската атмосфера на футболистите на Дейвид Мойс, които желаят именно срещу големите отбори да покажат на какво са способни. Освен това Евертън бележи добро представяне освен тези три успеха, като мърсисайдци нямат загуба от втората седмица на месец януари. През този период състава е регистирал 3 победи и 4 равенства. Освен това отбора намери място на четвъртфиналите в турнира ФА Къп, след като победи Блекпул с 2:0 отново пред собствена публика.

Новоизлюпеният лидер на Евертън Дарън Гибсън ще бъде единствената загуба в кадрово отношение за карамелите, след като ирландския полузащитник изпитва болки в коляното, като се очаква Гибсън да пропусне и мача в събота, когато Евертън ще се изправи срещу Съндърланд в двубой от ФА Къп. Всички останали играчи от тима на Дейвид Мойс са готови, включително и възстановилите си от травми Ягиелка, Осман, Коулмън, Елавич и пропусналият мача с Тотнъм заради условията на договора под наем - Стивън Пиенар.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:


11 февруари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
19 февруари Ливърпул - Брайтън 6:1 (ФА Къп)
26 февруари Кардиф - Ливърпул 2:2 - 2:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)
03 март Ливърпул - Арсенал 1:2 (Висша лига)
10 март Съндърланд - Ливърпул 1:0 (Висша лига)

Евертън:

04 февруари Уигън - Евертън 1:1 (Висша лига)
11 февруари Евертън - Челси 2:0 (Висша лига)
18 февруари Евертън - Блекпул 2:0 (ФА Къп)
03 март КПР - Евертън 1:1 (Висша лига)
10 март Евертън - Тотнъм 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Евертън


216 срещи
86 победи за Ливърпул
64 равенства
66 победи за Евертън
Голова Разлика: 297:249 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.72
Равен - 3.60
Евертън - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул -
Равен -
Евертън -

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149