Грънчарите ще си тръгнат с точка от Стамфорд Бридж


П. Пенков

Грънчарите ще си тръгнат с точка от Стамфорд Бридж

Челси - Стоук Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 10.03.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


В събота от 17:00 часа отборите на Челси и Стоук Сити се изправят един срещу друг в среща от поредния кръг от английската Висша лига. В лагера на лондончани претърпяха промени, след като миналия уикенд Андре Вилаш-Боаш взе решението да подаде оставка, поради слабото представяне на тима, породено след неочакваното поражение на състава с 1:0 преди седмица при гостуването на Уест Бромич Албиън. На поста мениджър на клуба сега временно назначен е Роберто Ди Матео, който вече постигна първия успех за тима, класирайки сините за четвъртфиналите в турнира ФА Къп, след 2:0 в преиграване срещу Бирмингам. Относно Висшата лига, то там Челси вече е пети в подреждането, на три точки от четвъртия Арсенал, като причината за разликата се крие в загубените точки преди седмица от сините на "Дъ Хоутърнс".

Роберто Ди Матео ще може да разчита на Джон Тери, който се завръща в игра за лондончани след прекарана контузия, докато Ашли Коул вероятно ще получи почивка, след като игра през седмицата срещу Бирмингам. Фернандо Торес вероятно отново ще поведе атаката на тима, докато Франк Лампард ще бъде част от интересната схема на Ди Матео, която е 4-2-3-1.

Съперникът на Челси този уикенд - Стоук Сити - отпадна от борбата за спечелването на Лига Европа, след като беше отстранен от Валенсия с общ резулат 2:0 в 1/16 финалната фаза на турнира. Добрата новина са феновете обаче е, че грънчарите си осигуриха място на четвъртфиналите за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като отстраниха от борбата Кроули Таун с 2:0 като гости. Доброто представяне на тима не свърши до тук, след като състава на Тони Пулис записа две поредни домакински победа в последните два кръга от Висшата лига. В първата от тях Стоук надиграха новака Суонзи Сити с 2:0, а в другата Норич Сити не успяха да вземе точки от "Британия Стейдиъм" и загуби с минималното 1:0. Така Стоук Сити се изкачиха до деветата позиция в подреждането, притежавайки актив от 36 точки.

Мениджърът на грънчарите вероятно ще запази същата игрова схема, която донесе двете поредни победи за тима. Анди Уилкисън все още остава под въпрос, след като наскоро получи разтежение, което означава, че Райън Шотън може да се премести отдясно, а Пенант да заеме позиция по крилото. Камерън Джеръм вероятно ще започне като титуляр, след като се появи от резервната скамейка срещу канарчетата.

Прогноза: Челси - Стоук Сити 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:


18 февруари Челси - Бирмингам 1:1 (ФА Къп)
21 февруари Наполи - Челси 3:1 (Шампионска лига)
25 февруари Челси - Болтън 3:0 (Висша лига)
03 март Уест Бромич - Челси 1:0 (Висша лига)
06 март Бирмингам - Челси 0:2 (ФА Къп)

Стоук Сити:

16 февруари Стоук Сити - Валенсия 0:1 (Лига Европа)
19 февруари Кроули Таун - Стоук Сити 0:2 (ФА Къп)
23 февруари Валенсия - Стоук Сити 1:0 (Лига Европа)
26 февруари Стоук Сити - Суонзи 2:0 (Висша лига)
03 март Стоук Сити - Норич 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Стоук Сити


64 срещи
30 победи за Челси
15 равенства
19 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 98:89 за Челси


Коефициенти от bet365:

Челси - 1.40
Равен - 4.50
Стоук Сити - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.40
Равен - 4.20
Стоук Сити - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147