Ди Матео е готов да върне Челси отново към успеха


П. Пенков

Ди Матео е готов да върне Челси отново към успеха

Бирмингам - Челси
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Дата: 06.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Антъни Тейлър


Челси гостува на Бирмингам в преиграване от турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като двата отбора не успяха да излъчат победител помежду си в първия двубой и завършиха при резулат 1:1. Бирмингамци загубиха няколко точки в последните три мача от Чемпиъншип, след като тима воден от мениджъра Крис Хътън спечели един двубой, друг завърши наравно, а в трети претърпя поражение. След равенството срещу Челси на "Стамфорд Бридж", сините гостуваха на Барнзли, където не срещнаха почти никакви проблеми, надигравайки песовете с 3:1. Няколко дни по-късно Бирмингам регистира осмата си загуба от началото на сезона. Това се случи на собствения им "Сейнт Андрюс", като тима беше надигран с 2:1 от Нотингам Форест, който се бори за оцеляването си. След седмица слабото представяне на отбора продължи, след като спечели само точка у дома след 2:2 срещу Дарби Каунти, като овните са 16-ти във временното подреждане.

Основният проблем пред мениджъра Крис Хътън е, че няма да може да разчита на 9 от ключовите си футболисти за преиграването с Челси. Колин Дойл беше героят за сините, след като спаси изпълнената от Хуан Мата дузпа, давайки надежди на тима за четвъртфиналите на турнири, така че вероятно Дойл ще запази титулярното си място, докато Дани Мърфи еаут, поради контузия. Стивън Кар и Стивън Коулдуел също лекуват травми, докато Къртис Дейвис страда от вирусно заболяване, което означава, че Пабло Ибанес ще е единственият централен защитник в отбора на Крис Хътън. Привлечените под наем Таунсенд, Ремидж и Хюсклеп нямат право да играят в турнира, както и Калеб Фолан, който дойде в тима като свободен агент.

Поради слбото представяне на Челси през последните няколко седмици, Роман Абрамович взе решението да уволни Андре Вилаш-Боаш по-малко от 24 часа след загубата на лондончани от Уест Бромич Албиън. Сините са и на крачка от отпадане в Шампионската лига, след като в осминафинален двубой срещу Наполи загубиха с 3:1, но все още предстои реванш в английската столица. По-рано този сезон Челси отпадна и от борбата в Карлинг Къп, а освен това тима няма никакви шансове за триумфиране във Висшата лига, като дори четвъртата позиция в края на сезона е под въпрос за лондончани, след като имат конкуренция в лицето на Арсенал, Нюкасъл и Ливърпул.

Временният мениджъра на Челси Роберто ди Матео ще изведе тима срещу бирмингамци. Джон Тери и Жозе Босингва остават аут, поради травми. Микел, Калу и Малуда ще се борят за стартови позиции в средата на терена, като Стъридж и Мата вероятно ще бъдат оставени на резервната скамейка. Рос Търнбул е отсъстващ, докато Ашли Коул остава под въпрос. Ди Матео вероятно ще даде шанс на Фернандо Торес, докато Дрогба ще бъде оставен резерва.

Прогноза: Бирмингам - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Бирмингам:


14 февруари Бирмингам - Хъл Сити 0:0 (Чемпиъншип)
18 февруари Челси - Бирмингам 1:1 (ФА Къп)
21 февруари Барнзли - Бирмингам 1:3 (Чемпиъншип)
25 февруари Бирмингам - Нотингам Форест 1:2 (Чемпиъншип)
03 март Бирмингам - Дарби Каунти 2:2 (Чемпиъншип)

Челси:

11 февруари Евертън - Челси 2:0 (Висша лига)
18 февруари Челси - Бирмингам 1:1 (ФА Къп)
21 февруари Наполи - Челси 3:1 (Шампионска лига)
25 февруари Челси - Болтън 3:0 (Висша лига)
03 март Уест Бромич - Челси 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Челси


78 срещи
16 победи за Бирмингам
24 равенства
38 победи за Челси
Голова Разлика: 134:94 за Челси


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 5.25
Равен - 3.75
Челси - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Бирмингам - 4.75
Равен - 3.40
Челси - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142