Ливърпул ще се справи с Брайтън


П. Пенков

Ливърпул ще се справи с Брайтън

Ливърпул - Брайтън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 19.02.2012г.
Час: 18:30
Съдия: Андре Маринър


В мач от петия кръг от Купата за Футболната Асоциация на Англия - Ливърпул приема Брайтън в неделя от 18:30 часа. Мърсисайдци стигнаха до този етап от надпреварата, след като отстранииха Манчестър Юнайтед след 2:1 на "Анфийлд", като останаха доволни от провелия се по-късно жребий. Съставът на Кени Далглиш беше изместен до седмата позиция във временното подреждане, притежавайки актив от 39 точки след 25 изиграни мача във Висшата лига. Причината за това са слабите резултати, които червените регистрираха през последните няколко седмици. След неочакваната загуба с 3:1 при визитата им на Болтън, Ливърпул зарадва феновете си, постигайки най-резултата си победа като гост през този сезон, надигравайки Уулвърхемптън с 3:0 на стадион "Молиню". В началото на месец февруари мърсисайдци спечелиха точка у дома, след като завършиха 0:0 срещу третия Тотнъм, а преди седмица тима загуби от вечния си съперник Манчестър Юнайтед - с 2:1 на "Олд Трафорд".

Луис Суарес е голямата въпросителна за този мач след случилото се преди седмица, когато уругваецът на подаде ръка на Патрис Евра, като може би Кени Далглиш ще реши да остави Суарес за да размисли върху случилото се, въпреки че той официално поднесе извиненията си. Лукас Лейва продължава да лекува травма в коляното и е отсъстващ, като може би Далглиш ще запази силите на титулярните си играчи за предстоящия финал на Карлинг Къп. Карагър и Макси Родригес могат да бъдат включени в статровите 11, като аржентинеца доскоро лекува контузия, която получи по време на тренировъчно занимание.

В миналия кръг от турнира ФА Къп Брайтън постигна трудна и неочаквана домакинска победа, надигравайки елитния Нюкасъл с минималното 1:0. Чайките нямат шанс да спечелят промоция за английската Висша лига през следващия сезон, тъй като в момента тима е девети в подреждането в Чемпиъншип, въпреки че само десет точки делят отбора от лидера Саутхемптън, но според мен Брайтън не са достатъчно амбицирани за да постигнат това. През месец февруари съставът на Гус Пойет успя да спечели общо 7 точки след три изиграни срещи, след като отбора постигна победи над Лестър и Лийдс, а уикенд по-късно записа равенство у дома срещу Милуол.

Преди престоящата среща стана ясно, че Брайтън ще се опитат да привлечат под наем младока на Манчестър Сити - Абдул Расиак, но все още няма никакви подробноси относно транфера. Гари Дикер и Томи Елпхик са аут, поради травми, докато Мат Спароу се завръща, след като изтърпя наказанието си.

Прогноза: Ливърпул - Брайтън 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:


25 януари Ливърпул - Манчестър Сити 2:2 (Карлинг Къп)
28 януари Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:1 (ФА Къп)
31 януари Уулвърхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
06 февруари Ливърпул - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
11 февруари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)

Брайтън:

28 януари Брайтън - Нюкасъл 1:0 (ФА Къп)
31 януари Кристъл Палас - Брайтън 1:1 (Чемпиъншип)
04 февруари Брайтън - Лестър 1:0 (Чемпиъншип)
11 февруари Лийдс - Брайтън 1:2 (Чемпиъншип)
14 февруари Брайтън - Милоул 2:2 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Брайтън


9 срещи
5 победи за Ливърпул
3 равенства
1 победа за Брайтън
Голова Разлика: 21:12 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.25
Равен - 5.50
Брайтън - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.20
Равен - 5.25
Брайтън - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157