Карамелите ще бъдат вдъхновени от успеха над Сити


П. Пенков

Карамелите ще бъдат вдъхновени от успеха над Сити

Уигън - Евертън
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 04.02.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


В пореден двубой от съботния ден от английската Висша лига - Уигън Атлетик и Евертън се изправят един срещу друг от 17:00 часа на "DW Стейдиъм". Съставът на Роберто Мартинес продължава със слабото си представяне, като тима няма спечелена точка в последните си четири мача от Висшата лига, след като претърпя поражение във всеки един от тях. Последната точка, която тима спечели беше в края на миналата 2011 година, когато Латикс стигна до равенство 2:2 при гостуването си на Стоук Сити. Така Уигън продължава да заема последната позиция във временното подреждане, притежавайки актив от 15 точки, като само 3 са нужни на тима за да заема място извън опасната зона. Освен слабото представяне на Латикс във Висшата лига, феновете загубиха всякаква надежда за нещо по-добро, след като тима отпадна в четвъртия кръг от турнира ФА Къп, тъй като загуби с 2:1 гостуването си на Суидън Таун.

Крис Кирланд и Шон Малони са аут от състава на Уигън, тъй като страда от котнзуии, докато състоянието на Франко Ди Санто и Антолин Алкараз все още не е напълно уточнено. Участието на Мохамед Диаме също е под въпрос, след като Диаме наскоро се завърна от участие с отбора на Сенегал в Купата на Африка, след като Лъвовете на Теранга отпаднаха още в груповата фаза на турнира.

Съперникът им този кръг - Евертън продължи в петия кръг в надпреварата за ФА Къп, след като постигна минимален успех с 2:1 над Фулъм на собствения си "Гудисън Парк". Освен това през тази седмица карамелита постигнаха изненадваща победа у дома над лидера Манчестър Сити с 1:0, като благодарение на спечелени три точки Евертън се издигна до десетата позиция във временното подреждане, докато Сити се изправни по точки с червените дяволи.

Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс ще трябва да вземе решение дали да заложи на същия състав, който постигна успех над гражданите или да даде шанс на новите попълнения в отбора. Освен това Мойс ще трябва да реши проблеми и с много контузени играчи, които са: Силвен Дистен, Шеймъс Коулмън, Фил Ягиелка, Джак Родуел, Лиън Озмън и Рос Баркли.

Прогноза: Уигън - Евертън под 2,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

03 януари Уигън - Съндърланд 1:4 (Висша лига)
07 януари Суиндън Таун - Уигън 2:1 (ФА Къп)
16 януари Уигън - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
21 януари КПР - Уигън 3:1 (Висша лига)
31 януари Тотнъм - Уигън 3:1 (Висша лига)

Евертън:

11 януари Тотнъм - Евертън 2:0 (Висша лига)
14 януари Астън Вила - Евертън 1:1 (Висша лига)
21 януари Евертън - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
27 януари Евертън - Фулъм 2:1 (ФА Къп)
31 януари Евертън - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Евертън


13 срещи
2 победи за Уигън
4 равенства
7 победи за Евертън
Голова Разлика: 20:10 за Евертън


Коефициенти от bet365:
Уигън - 3.50
Равен - 3.40
Евертън - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:

Уигън - 3.40
Равен - 3.20
Евертън - 2.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
82