Арсенал ще постигне успех у дома срещу Роувърс


П. Пенков

Арсенал ще постигне успех у дома срещу Роувърс

Арсенал - Блекбърн
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 04.02.2012г.
Час: 15:00
Съдия: Андре Маринър


В ранният двубой от съботният ден от английската Висша лига - Арсенал приема Блекбърн Роувърс на "Емирейтс Стедиъм". През седмица артилерисите пропуснаха шанса си да изместят Ливърпул от шестата позиция във временното подреждане, след като записаха нулево равенство при визитата си на Болтън, като в крайна сметка лондончани останаха седмица на точка разлика зад мърсисайдци. Съставът на Арсен Венгер си осигури участие в петия кръг от надпреварата за Купата на Футболната Асоциация на Англия, тъй като преди седмица постигна обрат на "Емирейтс" с 3:2 над Астън Вила, като след провелия се жребий стана ясно, че тима ще трябва да се изправи срещу победителя от двойката - Съндърланд/Мидълзбро.

Бакари Саня се завърне в игра в двубоя срещу Болтън, като със сигурност допринесе с представянето си за чистата мрежда на лондончани, като вероятно ще запази титулярното си място. Тио Уолкът може би ще бъде оставен на резервната скамейка, докато Анри и Аршавин ще се надяват на място в стартовите 11 на Венгер. Андре Сантош, Абу Диаби, Карл Дженкинсън, Кийрън Гибс и Джак Уилшър са аут, поради контузии, докато Жервиньо взе участие в Купата на Африка.

Въпреки победата, която регистрира съставът на Блекбърн преди седмица, розите продължават да заемат позиция в опасната зона, като в в момента тима е 18-ти в подреждането с актив от 18 точки. Победата на Роувърс беше преди три седмици при домакинството им на Фулъм с 3:1, а уикенд по-късно съставът на Стив Кийн успя да вземе точка при гостуването си на Евертън завършило при резулат 1:1. През изминалия уикенд Блекбърн не успя да вземе нито точка у дома, след като беше надигран с 2:0 от гостуващия Нюкасъл.

Попълнението - Антъни Модесте, който беше привлечен под наем от Бордо, може отново да излезе като титуляр, поради наказанието на голмайстора на тима - Якубу. Капитанът на Роувърс Крис Самба пропусна последните няколко мача на тима, тъй като смяташе да напусне тима, като Стив Кийн потвърди, че Самба отново няма да бъде включен в групата за гостуването на Арсенал. Винченцо Грела остава аут, тъй като страда от травма.

Прогноза: Арсенал - Блекбърн 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:


09 януари Арсенал - Лийдс 1:0 (ФА Къп)
15 януари Суонзи - Арсенал 3:2 (Висша лига)
22 януари Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
29 януари Арсенал - Астън Вила 3:2 (ФА Къп)
01 февруари Болтън - Арсенал 0:0 (Висша лига)

Блекбърн:


02 януари Блекбърн - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)
07 януари Нюкасъл - Блекбърн 2:1 (ФА Къп)
14 януари Блекбърн - Фулъм 3:1 (Висша лига)
21 януари Евертън - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
01 февруари Блекбърн - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Блекбърн


111 срещи
53 победи за Арсенал
31 равенства
27 победи за Блекбърн
Голова Разлика: 205:139 за Арсенал


Коефициенти от bet365:

Арсенал - 1.28
Равен - 5.50
Блекбърн - 11.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.28
Равен - 5.00
Блекбърн - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
133