Ще отмъсти ли Арсенал на Юнайтед?


И. Ангелов

Ще отмъсти ли Арсенал на Юнайтед?

Арсенал - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 22.01.2012г.
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн

Дойде и времето за един от най-очакваните мачове напоследък във Висшата лига на Англия. Дербито между Арсенал и Манчестър Юнайтед винаги е предлагало неочаквани моменти, резултати и последствия, но като че ли сега ще е особено интересно, като сложим сред фактите последната среща между двата тима.

Отборите показват стабилна форма напоследък, като Юнайтед стъпи на земята след разочарования срещу Блекбърн и Нюкасъл. Тима прогресира към победи над Манчестър Сити и Болтън. "Червените дяволи" са побеждавани само веднъж в гостуване този сезон и това бе мачът на "Спортс Дайрект Арена".

Арсенал от своя страна загуби последните си 2 срещи и общо 5 от последните 11. Въпреки това формата е впечатляваща, тъй като само Ливърпул си тръгна с 3 точки от "Емирейтс".

Сър Алекс още има проблеми с контузените. Неманя Видич, Фабио и Майкъл Оуен са дълготрайно контузени. Крис Смолинг, Джони Евънс, Том Клевърли и Ашли Йънг се завърнаха на олекотен режим на тренировки. 

Арсенал има своите проблеми - легендата Тиери Анри е под въпрос. Томас Вермален обаче може да се завърне в игра. Маруан Шамак и Жервиньо са на Африканската купа, а Гибс, Саня и Дженкинсън са аут. Микел Артета също няма да вземе участие в мача. Лукаш Фабиански е на линия. 

Множеството проблеми в двата тима накланят везните в полза на Юнайтед, който през цялата кампания играе с множество отсъстващи. Проблемите на Арсенал напоследък действат като оправдание за Арсен Венгер, но в сянката на последния мач между двата тима (8:2 на "Олд Трафорд"), сега момчетата на Венгер са пределно мотивирани за отмъщение, както бе цитиран и Робин ван Перси по въпроса. 

Рефера Майк Дийн не е добър и за двата тима. Юнайтед игра при него в измъчената победа над Суонзи, както и в загубата от Блекбърн. Арсенал пък не е спечелил никой от 10-те си срещи под негово ръководство. Въпреки всичко, с оглед прекрасната форма на Юнайтед на гости, ще бъде интересен мач.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

27 декември Арсенал - Уулвърхемптън 1:1 (Висша лига)
31 декември Арсенал - КПР 1:0 (Висша лига)
02 януари Фулъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
09 януари Арсенал - Лийдс 1:0 (ФА Къп)
15 януари Суонзи - Арсенал 3:2 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

26 декември Манчестър Юнайтед - Уигън 5:0 (Висша лига)
31 декември Манчестър Юнайтед - Блекбърн 2:3 (Висша лига)
04 януари Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 3:0 (Висша лига)
08 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:3 (ФА Къп)
14 януари Манчестър Юнайтед - Болтън 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Юнайтед

177 срещи
62 победи за Арсенал
42 равенства
73 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 269:240 за Манчестър Юнайтед

Коефициенти от bet365:

Арсенал - 2.80
Равен - 3.40
Манчестър Юнайтед - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:

Арсенал - 2.75
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154