Сити и Ливърпул ще оставят развитието за Анфийлд


П. Пенков

Сити и Ливърпул ще оставят развитието за Анфийлд

Манчестър Сити - Ливърпул
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 11.01.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Лий Мейсън


Манчестър Сити и Ливърпул отново се изправят един срещу друг в началото на новата 2012 година, но този път двата тима ще се борят за продължване напред в турнира Карлинг Къп. На 3 януари мърсисайдци загубиха с 3:0 гостуването си на гражданите, като в този мач ще търсят евентуален реванш за точките, които изпуснаха на "Етихад Стейдиъм". Съставът на Роберто Манчини стигна до този етап от турнира, след като на в края на месец ноември острани от борбата отбора на Арсенал след 1:0 на "Емирейтс Стейдиъм". През уикенда Сити прекрати участието си в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като загуби у дома с 3:2 от градския си съперник Манчестър Юнайтед. На полувремето червените дяволи водеха с убедителното 3:0, но попаденията на Коларов и на Агуеро през втората част, не бяха достатъчни за гражданите за стигнат до евентуално преиграване. В момента Манчестър Сити продължава да бъде временен лидер в английската Висша лига, притежавайки три точки преднина пред червените дяволи.

След като беше изгонен в двубоя срещу Манчестър Юнайтед, Винсент Компани може да отсъства в продължение на три мача, ако клуба не обжалва наказанието му. Гарет Бари се завръща отново в игра, а Яя Туре и Коло Туре заминаха за участието си в Купата на Африка. Марио Балотели все още страда от травма, а Един Джеко вероятно ще партнира на Агуеро в предни линии, след като беше оставен да почива през уикенда.

Съставът на Кени Далглиш е шести във временното подреждане с актив от 34 точки, като досега тима е регистирал общо 9 победи, 7 равенства и 4 загуби. Добрата новина за мърсисайдци е, че те успяха да продължат участието си напред в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, побежадавайки Олдъм Атлетик с категоричното 5:1 на стадион "Анфийлд". Ливърпул пък стигнаха до този етап на Карлинг Къп, след като на 29 ноемрви, постигнаха победа с 2:0 над Челси на собствения им "Стамфорд Бридж".

Уругваецът Луис Суарес продължава да бъде аут, след като изтърпява наложеното му наказание за 8 срещи. Анди Керъл се очаква отново да поведе атаката на тима, както стори това и срещу Олдъм Атлетик. Капитанът на червените Стивън Джерард ще започне като титуляр заедно с Чарли Адам, а позицията на Джордан Хендерсън ще бъде уточнена преди началото на двубоя.

Прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


21 декември Манчестър Сити - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
26 декември Уест Бромич - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
03 януари Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
08 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:3 (ФА Къп)

Ливърпул:


21 декември Уигън - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
26 декември Ливърпул - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
30 декември Ливърпул - Нюкасъл 3:1 (Висша лига)
03 януари Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
06 януари Ливърпул - Олдъм 5:1 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Ливърпул


152 срещи
39 победи за Манчестър Сити
37 равенства
76 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 269:198 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 2.00
Равен - 3.30
Ливърпул - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:

Манчестър Сити - 1.90
Равен - 3.25
Ливърпул - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153