Арсенал и Лийдс ще преиграят срещата си


П. Пенков

Арсенал и Лийдс ще преиграят срещата си

Арсенал - Лийдс
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 09.01.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг


В двубой от третия кръг от турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, Арсенал и Лийдс Юнайтед се изправят един срещу друг в понеделник от 21:45 часа на стадион "Емирейтс" в английската столица. Съставът на Арсен Венгер е пети във временното подреждане, само на точка по-малко от четвъртия Челси и на 12 точки разлика от лидера Манчестър Сити. Лондончани не бяха много убедителни в представянето си през последния месец, като тима регистира три различни резултата в последните си три срещи от Висшата лига. Преди седмица артилеристите не успяха да се противопоставят на Фулъм и претърпяха поражение с 2:1 при визитата си на "Крейвън Котидж".

Тиери Анри се завърна в състава на Арсенал под наем от Йорк Ред Булс до началото на американското първенство през месец март, като Венгер побърза веднага да го картотекира за ФА Къп и Шампионска лига, което означава ще легендата ще може да играе още този понеделник. Венгер отново ще бъде изправен пред въпроса как да подреди дефанзивната линия на тима, поради многото контузени бранители на лондончани. Томас Вермаелен, Кийрън Гибс, Бакари Саня, Карл Дженкинсън, Джак Уилшър, Абу Диаби и Андре Сантос са контузени, а Джоан Джуру е аут, поради наказание. Жервиньо няма да може да вземе участие в тази среща, тъй като вече отпътува за Купата на Африка.

Съперникът им Лийдс се свлече до осмата позиция в Чемпиъншип, след като загуби три поредни срещи по време на коледно-новогодишните празници. Въпреки лошото изпращане на изминалата 2011-та година, съставът на Саймън Гренсън започна новата година с успех с 2:1 при домакинството им на Бърнли, което е 10-ти във временното подреждане.

Лиийдс Юнайтед няма да могат да разчитат на някои от титулярните си играчи срещу Арсенал, тъй като страдат от контузии. Дани Пъгх приключи трансфера си в тима, както и Андрос Таунсенд, който се присъедини към Лийдс под наем от Тотнъм Хотспър.

Прогноза: Арсенал - Лийдс 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:


18 декември Манчестър Сити - Арсенал 1:0 (Висша лига)
21 декември Астън Вила - Арсенал 1:2 (Висша лига)
27 декември Арсенал - Уулвърхемптън 1:1 (Висша лига)
31 декември Арсенал - КПР 1:0 (Висша лига)
02 януари Фулъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)

Лийдс:

10 декември Уотфорд - Лийдс 1:1 (Чемпиъншип)
17 декември Лийдс - Рединг 0:1 (Чемпиъншип)
26 декември Дарби Каунти - Лийдс 1:0 (Чемпиъншип)
31 декември Барнзли - Лийдс 4:1 (Чемпиъншип)
02 януари Лийдс - Бърнли 2:1 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Арсенал - Лийдс


102 срещи
39 победи за Арсенал
25 равенства
38 победи за Лийдс
Голова Разлика: 158:140 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.25
Равен - 5.50
Лийдс - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:

Арсенал - 1.25
Равен - 5.25
Лийдс - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141