Ще победи ли Ливърпул или свраките ще си тръгнат с трите точки?


П. Пенков

Ще победи ли Ливърпул или свраките ще си тръгнат с трите точки?

Ливърпул - Нюкасъл
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 30.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Лий Пробърт


В двубой от 19-я кръг от английската Висша лига един срещу друг се противопоставят отборите на Ливърпул и Нюкасъл Юнайтед. Мърсисайдци заемат шестата позиция във временното подреждане с актив от 31 точки, като досега тима воден от мениджъра Кени Далглиш е регистрирал общо 8 победи, 7 равенства и 3 загуби от началото на настоящата кампания. Червените не се намират в добра форма от началото на месеца, тъй като отбора успя да спечели само 2 от последните си 5 мача от Висшата лига. В началото на декември съставът от "Анфийлд" загуби с 1:0 гостуването си на Фулъм, като в този мач нападателят на червените Луис Суарес показа среден пръст на феновете на котиджърс, поради което Футболната Асоциация на Англия реши да го накаже и да пропусне предстоящата среща с Нюкасъл. След загубата в Лондон, Ливърпул успя да се върне отново към успехите, постигайки две поредни победи - съответно с 1:0 у дома срещу Куинс Парк Рейнджърс и с 2:0 при гостуването си на "Вила Парк". Дни преди Коледа тима на Кени Далглиш не успя да зарадва феновете си, след като записа нулево равенство срещу Уигън, а няколко дни по-късно, на Boxing Day, Ливърпул загуби нови точки, завършвайки 1:1 с Блекбърн Роувърс пред собствена публика.

Както вече споменах урувайската звезда на Ливърпул Луис Суарес е наказан и ще пропусне двубоя със свраките. Съотборникът му в предни линии Анди Керъл ще започне като титуляр, като ще му бъде даден шанс да подобри головата си ефективност, след като досега 35-милионната покупка на мърсисайдци е отбелязал само 5 попадения с фланелката на Ливърпул. Капитанът Стивън Джерард се завърна в игра срещу Блекбърн Роувърс, като се появи от резервната скамейка, след като лекува тежка инфекция в глезена си.

Съперникът Нюкасъл започна добре новата кампания, но постепенно започна да губи точки, като в момента е седми в подреждането, на точка по-малко от Ливърпул. Последният месец за свраките не беше никак успешен, след като в този период съставът на Алън Пардю регистирира общо 4 загуби, 2 равенства и само една победа. Две от тези четири поражения бяха срещу силни противници като Манчестър Сити и Челси, но останалите две им бяха нанесени от новака Норич Сити и от набиращия скорост тим на Уест Бромич. Преди няколко дни, на Boxing Day, Нюкасъл намери отново правилната формула към успеха, надигравайки с 2:0 Болтън Уондърърс като гост на "Рийбок Стейдиъм".

Лошата новина в лагера на свраките е, че нападателят Демба Ба получи лека контузия по време на двубоя с Тротърс, като се очаква да бъде под въпрос за гостуването на Ливърпул. Хатем Бен Арфа отбеляза първото попадение срещу Болтън, след като влезе в игра от резервната скамейка, като може би ще измести Леон Бест от титулярната позиция. Майк Уилямсън се завърна в отбрана на мястото на Джеймс Пърч за да изиграе първата си среща от началото на сезона.

Прогноза: Ливърпул - Нюкасъл 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:


05 декември Фулъм - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
10 декември Ливърпул - КПР 1:0 (Висша лига)
18 декември Астън Вила - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
21 декември Уигън - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
26 декември Ливърпул - Блекбърн 1:1 (Висша лига)

Нюкасъл:


03 декември Нюкасъл - Челси 0:3 (Висша лига)
10 декември Норич - Нюкасъл 4:2 (Висша лига)
17 декември Нюкасъл - Суонзи 0:0 (Висша лига)
21 декември Нюкасъл - Уест Бромич 2:3 (Висша лига)
26 декември Болтън - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Нюкасъл


148 срещи
70 победи за Ливърпул
38 равенства
40 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 259:185 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.57
Равен - 3.75
Нюкасъл - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:

Ливърпул - 1.53
Равен - 3.75
Нюкасъл - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137