Ливърпул ще вземе трите точки срещу Уигън


П. Пенков

Ливърпул ще вземе трите точки срещу Уигън

Уигън - Ливърпул
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 21.12.2011г.
Час: 22:00
Съдия: Майкъл Оливър


В сряда от 22:00 часа Ливърпул гостува на Уигън в среща от междинния 16-ти кръг от английската Висша лига. Съставът на Роберто Мартинес все още се намира в зоната на изпадащите, притежавайки актив от 13 точки след 16 изиграни мача от началото на кампанията. Уигън регистира три различни резултата в последните три кръга от Висшата лига. В първия от тях отборът загуби у дома с 4:0 от Арсенал, но седмица по-късно се реваншира надигравайки с 2:1 като гост Уест Бромич Албиън. През уикенда воденият от мениджъра Роберто Мартинес състав измъкна трудна и ценна точка при домакинството си на Челси, което завърши при резултат 1:1.

Мениджърът Роберто Мартинес вероятно ще даде шанс отново на тези футболисти, които измъкнаха точка на лондончани в събота. Дейвид Джоунс ще се надява отново да заеме място в полузащитата, докато Бен Уотсън ще се бори за титулярно място.

Съперникът им Ливърпул се представи добре в последните няколко кръга от Висшата лига, као успя да спечели 6 точки в последните си три мача от първенството. В първия от тях мърсисайдци не успяха да вземат нищо, след като записаха поражение с 1:0 при гостуването си на "Крейвън Котидж", но седмица след този двубой намериха правлния път към успеха и победи новака Куинс Парк Рейнджърс с 1:0 на "Анфийлд". През уикенда съставът на Кени Далглиш удължи победната си серия надигравайки като гост Астън Вила с 2:0, като по този начин червените се изкачиха до шестатата позиция във временното класиране.

Лошата новина в съставът на Ливърпул е, че уругваеца Луис Суарес ще пропусне 8 мача на тима, поради наказание, наложено му от Футболната асоциация на Англия, поради расистките обиди по адрес на Партис Евра в мача срещу Манчестър Юнайтед. То обаче влиза в сила едва след решението по обжалването.  Контузени за Ливърпул са Дони, Лукас Лейва и Джак Робисън, а Стивън Джерард е много близо до завръщането си отново в игра след прекарана инфекция в глезена. Джей Спиъринг пък е аут, след като получи червен картон в двубой с Фулъм и му беше наложено наказание от три срещи.

Прогноза: Уигън - Ливърпул 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:


19 ноември Уигън - Блекбърн 3:3 (Висша лига)
26 ноември Съндърланд - Уигън 1:2 (Висша лига)
03 декември Уигън - Арсенал 0:4 (Висша лига)
10 декември Уест Бромич - Уигън 1:2 (Висша лига)
17 декември Уигън - Челси 1:1 (Висша лига)

Ливърпул:


27 ноември Ливърпул - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
29 ноември Челси - Ливърпул 0:2 (Карлинг Къп)
05 декември Фулъм - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
10 декември Ливърпул - КПР 1:0 (Висша лига)
18 декември Астън Вила - Ливърпул 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Ливърпул


12 срещи
1 победа за Уигън
4 равенства
7 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 20:8 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Уигън - 7.00
Равен - 4.00
Ливърпул - 1.50

Коефициенти от Offsidebet:

Уигън - 7.25
Равен - 3.75
Ливърпул - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143