Арсенал ще победи трудно Стоук, макар и у дома


П. Пенков

Арсенал ще победи трудно Стоук, макар и у дома

Арсенал - Стоук Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 23.10.2011г.
Час: 15:30
Съдия: Лий Мейсън


Отборите на Арсенал и Стоук Сити излизат един срещу друг на стадион "Емирейтс" в първи двубой от неделния ден от деветия кръг от английската Висша лига. Артилеристите няма победа в последните си 3 домакинския мача, докато Стоук загубиха последните си две срещи като гост. В момента лондончани заемат далечната 11-та позиция във временното класирането, като причината е слабия старт, който тима направи в началото на кампанията. В последните няколко седмици тима на Арсен Венгер показва стабилност като загуби само една от последните си 6 двубоя от всички турнири, като в останалите 5 победи противниците си. През миналия уикенд Арсенал постигна минимален успех с 2:1 у дома над Съндърланд, а през средата на седмицата регистира втората си победа в група Е на Шампионска лига, след като победи Олимпик Марсилия с 1:0 на "Стад Велодром".

Карл Дженкинсън вероятно ще пропусне неделния сблъсък със Стоук, тъй като получи контузия в коляното по време на двубоя във Франция през седмицата. Съотборникът му Кийрън Гибс е аут, поради болки в стомаха. Междувременно, бранителят Томас Вермаелен се завърна отново към тренировки, като се очаква до 2 седмици да бъде на раположение на мениджъра Арсен Венгер. Абу Диаби също е на 2 седмици от пълното си възстановяване и връщане отново в игра.

Съперникът Стоук Сити заема по-предна позиция в класирането от Арсенал, като грънчарите са осми с две точки повече от лондончани. Преди седмица съставът на Тони Пулис направи нова успешна крача по пътя на по-горно изкачване в таблицата във Висшата лига, след като победи Фулъм с 2:0 на собствения "Бранитания Стейдиъм". През настоящата седмица Стоук Сити продължи с успехите, постигайки класическата победа с 3:0 отново у дома, но този път срещу Макаби Тел Авив, в двубой от груповата фаза на Лига Европа.

Мениджърът на Стоук Сити Тони Пулис заяви, че до последно ще следи състоянието на Джермейн Пенант. Бившият артилерист има леки проблеми с разтежение и не успя да вземе участие срещу Макаби през средата на седмицата. Джонатън Уудгейт също пропусна двубоя от Лига Европа, но вече е напълно възстановен, докато Дани Хигинботъм, който не е влизал в игра от месец парил, поради контузия в коляното, може да бъде включен в групата за мача, след като игра за резервния тим през седмицата.

Прогноза: Арсенал - Стоук Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:


24 септември Арсенал - Болтън 3:0 (Висша лига)
28 септември Арсенал - Олимпиакос 2:1 (Шампионска лига)
02 октомври Тотнъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
16 октомври Арсенал - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
19 октомври Олимпик Марсилия - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)

Стоук Сити:

24 септември Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
29 септември Стоук Сити - Бешикташ 2:1 (Лига Европа)
02 октомври Суонзи - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
15 октомври Стоук Сити - Фулъм 2:0 (Висша лига)
20 октомври Стоук Сити - Макаби Тел Авив 3:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Арсенал - Стоук Сити

82 срещи
41 победи за Арсенал
18 равенства
23 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 127:79 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.53
Равен - 4.00
Стоук Сити - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.53
Равен - 3.75
Стоук Сити - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147