Юнайтед с малък превес в дербито със Сити


И. Ангелов

Юнайтед с малък превес в дербито със Сити

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 23.10.2011г.
Час: 15:30
Съдия: Марк Клатънбърг

В неделя всички очи ще са пред екраните в очакване на дербито на Манчестър. От край време този мач печели състезанията по зрелище и изненади, но напоследък всеки път преди този мач се говори за „най-голямото дерби“. Може би с инвестициите на „гражданите“ напоследък, наистина с всеки мач заряда се покачва, но този сезон това е битка за първото място толкова рано през сезона, когато двата тима точно набират скорост и се намират в добра форма.

Юнайтед не е побеждаван цял сезон и спечели всичките си мачове на „Олд Трафорд“ откакто бе задържан от Уест Бром преди цяла година. В същото време само Фулъм успя да спре Сити и го лиши от победа този сезон. Но дори тук лондончани трябваше да се борят за точката от позиция на губещи с 2:0. Победите над Блекбърн – 0:4 и Астън Вила – 4:1 в Англия, както и победата над Виляреал с късен гол на Агуеро означава самочувствие до небето за синята част на Манчестър. Освен това Сити води на Юнайтед с 2 точки на върха, след като „Червените дяволи“ се препънаха срещу Ливърпул.

Що се отнася до контузиите – Найджъл Де Йонг и Самир Насри ще трябва да докажат, че са във форма за Сити, докато Агуеро изглежда сигурен да започне мача, след като направи разликата като резерва във вторник. Адам Джонсън бе изваден в първото полувреме, но това бе от тактическа гледна точка.

Сър Алекс има добри новини по този въпрос. По негови думи „всички са здрави“ и ще могат да вземат участие в мача. Това е огромен бонус за тима, тъй като в центъра на отбрана ще се съединят двете ядра Рио Фърдинанд и капитанът Неманя Видич. С битката за места на десния бек е сигурно, че най-добрия измежду Рафаел, Фабио, Джоунс и Смолинг ще започне, а от ляво Евра няма проблеми. В центъра на тима ще се завърне Том Клевърли, който тренира от скоро, а до пейката може да се добере и Дарън Гибсън, който все още има проблеми. Освен това в състава се връща Давид Де Хеа, който бе заменен в последния мач на тима от Андерс Линдегаард. Де Хеа е направил повече спасявания от всеки вратар в лигата този сезон и има най-висок процент спасявания-към-голове (85.7%)

Последният мач между двата тима за Къмюнити Щийлд бе наслада за окото, след като голове в първото полувреме на Джолиън Лескът и Един Джеко вкараха мача в обичайното му русло. Юнайтед се пребори за равенство 2:2 чрез Смолинг и Нани, а в добавеното време отново Нани излезе сам и реши мача с хладнокръвие. Зрелището е гарантирано и в неделя, когато определено ще видим най-доброто от двата тима в игра.

Домакинството и съдията могат да са фактор в този мач. Марк Клатенберг е отличен за Юнайтед, който има добър рекорд под негово ръководство миналата година. Като се добави домашната публика това е опасна новина за Сити. Самият съдия има опит в това дерби, след като бе рефер през 2007 година. Като че ли везните се накланят съвсем малко в полза на домакините, но ако „гражданите“ успеят да се абстрахират от атмосферата на „Олд Трафорд“, то това ще е едно равностойно, типично, яростно дерби, което ще остави впечатлени дори у неутралните фенове.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

24 септември Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
27 септември Манчестър Юнайтед - Базел 3:3 (Шампионска лига)
01 октомври Манчестър Юнайтед - Норич 2:0 (Висша лига)
15 октомври Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
18 октомври Оцелул Галац - Манчестър Юнайтед 0:2 (Шампионска лига)

Манчестър Сити:

24 септември Манчестър Сити - Евъртън 2:0 (Висша лига)
27 септември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:0 (Шампионска лига)
01 октомври Блекбърн - Манчестър Сити 0:4 (Висша лига)
15 октомври Манчестър Сити - Астън Вила 4:1 (Висша лига)
18 октомври Манчестър Сити - Виляреал 2:1 (Шампионска лига)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити

137 срещи

55 победи за Манчестър Юнайтед

45 равенства

37 победи за Манчестър Сити

Голова Разлика: 196:181 за Манчестър Юнайтед

 

Коефициенти от bet365:

Манчестър Юнайтед - 2.00
Равен - 3.40
Манчестър Сити - 3.80

Коефициенти от Offsidebet:

Манчестър Юнайтед - 2.00
Равен - 3.30
Манчестър Сити - 3.60

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180