Суонзи ще се опита да повтори успеха си от 1925г.


П. Пенков

Суонзи ще се опита да повтори успеха си от 1925г.

Челси - Суонзи
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 24.09.2011г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Челси ще се опита да се оттърси от поражението нанесено им преди седмица от Манчестър Юнайтед, когато лондончани посрещат новака Суонзи Сити в среща от шестия кръг на английската Висша лига. Съставът на Андре Вияш-Боаш е трети във временното подреждане, с 3 точки по-малко от втория Манчестър Сити и с 5 точки зад лидера Манчестър Юнайтед. Преди седмица сините претърпяха първата си загуба през новата кампания, след като не успя да се противопоставят на червените дяволи, като в крайна сметка загубиха с 3:1 на "Олд Трафорд". През средата на тази седмица Челси беше опасно близо до отпадане на турнира Карлинг Къп, след като в третия кръг прие Фулъм на стадион "Стамфорд Бридж". Дватата отбора не успя да си отбележат в редовното и добавеното време на мача, като изхода се реши след изпълнение на дузпи, в които домакините Челси победиха с 4:3, като по-този начин продължиха напред в надпреварата.

Мениджърът на Челси ще направи доста промени в отбора, в сранение на играчите, на които заложи в двубоя от Карлинг Къп, през тази седмица. Младоците, които взеха участие ще бъдат заменени от по-опитните си съотборници, като се очаква Петър Чех да се завърне в игра, след като получи лека травма в сряда. Алекс продължава да бъде наказан, а Даниел Стъридж изпитва болки в коляното. Майкъл Есиен все още се възстановява от тежката контузия в коляното си. 

Треньорът на Суонзи Сити се завърна в бившия си клуб, надявайки се да изведе новаците до победа на "Стамфорд Бридж", като последната такава се случи през ноември 1925г., когато Суонзи победи Челси с 3:1 в среща от Втората дивизия на Англия. От тогава лебедите са загубили 6 и са регистрирали 3 равенства и общите си 9 гостувания в английската столица. Досега Суонзи успя да натрупа актив от 5 точки в английската Висша лига, заемайки 14-та позиция в подреждането. През миналият уикенд тима постигна първия си успех в елита, побеждавайки Уест Бромич Албиън с класическото 3:0 на собствения си "Либърти Стейдиъм".

Важното в състава на гостите е, че няма новоконтузени играчи през гостуването на Челси. Нападателят Дани Греъм е на разположение, след като пропусна срещата през миналия уикенд, поради болки в гърба. Нейл Тейлър също е на линия, докато Алън Тейт, Стивън Коулкър, Гари Монк, Ашли Уилямс, Кеми Августен и Крейг Биийти са аут, поради контузии.

Прогноза: Челси - Суонзи 1:0

Последни 5 изиграни срещи:


Челси:

27 август Челси - Норич 3:1 (Висша лига)
10 септември Съндърланд - Челси 1:2 (Висша лига)
13 септември Челси - Байер Леверкузен 2:0 (Шампионска лига)
18 септември Манчестър Юнайтед - Челси 3:1 (Висша лига)
21 септември Челси - Фулъм 0:0 - 4:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)

Суонзи:

20 август Суонзи - Уигън 0:0 (Висша лига)
23 август Шроусбъри - Суонзи 3:1 (Карлинг Къп)
27 август Суонзи - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
10 септември Арсенал - Суонзи 1:0 (Висша лига)
17 септември Суонзи - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Суонзи

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.20
Равен - 6.50
Суонзи - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.18
Равен - 6.75
Суонзи - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145