Ще победи ли Болтън на Анфийлд за първи път от 1954г.?


П. Пенков

Ще победи ли Болтън на Анфийлд за първи път от 1954г.?

Ливърпул - Болтън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 27.08.2011
Час: 19:30
Съдия: Лий Пробърт


В последна среща от съботния ден от третия кръг на английската Висша лига, Ливърпул се изправя срещу Болтън Уондърърс на собствения си стадион "Анфийлд". Мърсисайдци се представят добре в началото на новата кампания, когато досега имат натрупан актив от 4 точки в първенството. В пилотният кръг на надпреварата съставът на Кени Далглиш не успя да се справи със Съндърланд и завърши наравно 1:1 с черните котки. Следващият уикенд обаче Ливърпул постигна победа при гостуването си на Арсенал с 2:0, като артилеристите изпитваха затруднения, главно поради липстата на Сеск Фабрегас, който напусна лондончани в посока Барселона, а часове след края на двубоя, стана ясно, че друг от плеймейкърите в клуба - Сами Насри също напуска, правейки пробойната в тима още по-голяма. Но да се върнем на Ливърпул. Червените изглежда преценят добре ситуацията, че тази година не участват в европейските клубни турнири и поради това състава цели успех на родна почва. Мениджърът Кени Далглиш реши да заложи на повече играчи, които победи Арсенал, в срещата срещу Екзитър Сити от Карлинг Къп, която беше спечелена от мърсисайдци с 3:1.

В тази среща полузащитникът Раул Мейрелеш нарани рамото си след сблъсък с противников игра, като се учаква да отсъства за няколко седмици. Десният бранител Глен Джонсън ще трябва да премине късен фитнес тест, който да определи състоянието му след прекарното разтежение, докато капитана Стивън Джерард продължава да работи върху възвръщане на физическата си форма след дългосрочната травма в слабините.

Прави впечатление че гостите Болтън не са си тръгвали с трите точки от "Анфийлд" от далечната 1954г., когато победи с 2:1 в тогава известната Първа дивизия на Англия. Тротърс се намира на добрата осма позиция във временното класиране във Висшата лига, с натрупан актив от 3 точки, които бяхя спечелени в първия кръг на надпреварата, когато съставът на Оуен Койл нанесе поражение с убедилтеното 4:0 на Куинс Парк Рейнджърс на собствения им " Лофтъс Роуд". Седмица по-късно Болтън не успяха да се противопоставят на гостуващия Манчестър Сити, които записа нова победа, след като надигра Марто и компания с крайното 3:2. Болтън бързо успяха да се възстановят психически от пораженнието, като през седмицата постигнаха успех на "Рийбок Стейдиъм" остранявайки Макълсфийлд от турнира Карлинг Къп.

Маркос Алонсо е следващият играч на Болтън, който се присъединява към листата на клуба с контузени футболисти. Бившият играч на Реал Мадрид ще бъде аут от терените в продължение на 12 седмици, поради тежката фрактура на крака си, която получи в двубоя от Карлинг Къп. Така той се присъединява към Тайрън Миърс, Сам Рикетс и Гретър Стейнсон. Тунджай Санли ще се надява да запази титулярната си позиция, след като отбеляза при дебюта си срещу Макълсфийлд. Рикардо Гарднър пък със сигурност пропусна гостуването на Ливърпул, поради болки в слабините.

Прогноза: Ливърпул - Болтън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

01 август Волеренга - Ливърпул 3:3 (Приятелска среща)
06 август Ливърпул - Валенсия 2:0 (Приятелска среща)
13 август Ливърпул - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
20 август Арсенал - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
24 август Екзитър - Ливърпул 1:3 (Карлинг Къп)

Болтън:

01 август Херефорд Юнайтед - Болтън 0:3 (Приятелска среща)
05 август Болтън - Леванте 0:1 (Приятелска среща)
13 август КПР - Болтън 0:4 (Висша лига)
21 август Болтън - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
24 август Болтън - Макълсфийлд Таун 2:1 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Болтън

114 мача
52 победи за Ливърпул
28 равенства
34 победи за Болтън
Голова Разлика: 186:135 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.40
Равен - 4.50
Болтън - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.40
Равен - 4.33
Болтън - 7.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277