Анонс на 5-ти кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 5-ти кръг на Висшата лига

Саутхемптън - Ипсуич 
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм 
Дата: 21.09.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Саутхемптън продължава да търси първата си точка този сезон след 4 поредни загуби от началото до тук. Последно тимът отстъпи у дома на Манчестър Юнайтед с 3:0. Поне през седмицата видяхме подобрение срещу катастрофалния Евертън в Карабао Къп, където "светците" прогресираха.

Ипсуич направи последователни равенства и взе точка на гости на Брайтън, което е впечатляващо от новака и изглежда това ще е тимът, който може да изненада приятно този сезон. Миналата година за промоцията тимът на Киеран МакКена направи дубъл над Саутхемптън в Чемпиъншип.

Саутхемптън има 9 загуби в 10 мача в елита. Ипсуич няма победа в 6 поред, но изглежда по-напред в развитието си в момента.

Прогноза: Саутхемптън - Ипсуич 1:2

 

Лестър - Евертън 
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм 
Дата: 21.09.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Лестър изпусна шанса да вземе първа победа в лигата в последния кръг с Кристъл Палас когато водеше с два, но допусна равенство в крайна сметка. "Лисиците" ще са уверени срещу отбора с най-слаб старт за момента, защото се вижда, че са близо до успех.

Евертън прави изумително слаб старт и вече напусна и Купата на лигата. С 4 поредни загуби тимът е на дъното дори под новака Саутхемптън със също толкова загуби, но по-добра голова разлика. Два кръга поред "карамелите" поведоха с по 2 гола и допуснаха загуби до 3:2.

Така Евертън допуска по най-малко 3 гола в 4 поредни кръга в лигата. Загубите поред са 5. Проблемите в състава са също много с контузии на Коулман, Броха, Брантвайте, Чермити и Патерсън, а други проблеми имат Тарковски, Гарнър, Кийн, Гей, Калвърт-Люин и Миколенко.

При домакините само Дака и Столарчик са аут. Талисманът Джейми Варди стартира сезона много добре и изглежда във форма.

Прогноза: Лестър - Евертън 2:1

 

Астън Вила - Уулвс 
Стадион: Вила Парк 
Дата: 21.09.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

Астън Вила стартира добре не само във Висшата лига, но впечатли на старта и на Шампионска лига с 3:0 над Йънг Бойс на гости в Швейцария. Така "виланите" се намират в поредица от три победи и добро настроение.

Уулвс допусна два гола в рамките на пет минути от Нюкасъл за поражение последния уикенд, след което тимът напусна и Купата на лигата срещу Брайтън. Гари О'Нийл постигна само една победа за сезона и тя беше срещу Бърнли, който е извън елита. В лигата виждаме само 1 спечелена точка за 4 кръга. Може би всичко това се обяснява и с липсите на Аит-Нури, Каладжич, Гонзалез, Траоре и Меупину, докато и Гомеш и Москера са поставени под въпрос.

Мати Кеш е аут за домакините, като Мингс и Камара приближават завръщане. 

Уулвс има 6 загуби в 7 кръга на Висшата лига. Миналата година Вила спечели този мач, но традиционно той не е лесен за домакините. Все пак очакванията са за поредна победа.

Прогноза: Астън Вила - Уулвс 2:0

 

Тотнъм - Брентфорд 
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм 
Дата: 21.09.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Тотнъм се поправи след загубите поред от Нюкасъл и Арсенал с 2:1 над Ковънтри в сряда за Купата на лигата, но и това постижение бе достигнато с много трудности. За момента е неясно защо отборът на Анге Постекоглу куца на старта, при положение, че само Ришарлисон липсва. В момента под въпрос са Бисума, Одоберт и Вернер.

Брентфорд също продължи в Купата срещу Лейтън Ориент. "Пчеличките" загубиха двете си гостувания до момента в сезона, и страдат от доста контузии, особено ключова е тази на нападателя Йоан Уиса, след като тимът продаде Иван Тоуни през лятото. 

Освен Уиса, аут са Йенсен, Дасилва, Хенри, Хики, Тиаго и Нунеш.

Тотнъм се затруднява напоследък, но обезкървен съперник е подходящ за връщане на увереност.

Прогноза: Тотнъм - Брентфорд 2:0

 

Фулъм - Нюкасъл Юнайтед 
Стадион: Крейвън Котидж 
Дата: 21.09.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Фулъм завърши последните си три поредни срещи във всички състезания с равенства 1:1. Това включва и срещата с Престън през седмицата, където се стигна до дузпи. "Белите" спечелиха пет точки от 4 кръга до тук, и ще се надяват да изненадат с победа съперника, който не е достигнал топ формата си.

Нюкасъл сякаш не е достигнал оптимална форма и въпреки това спечели 3 пъти и направи равен в 4 кръга, а последно обърна Уулвс на "Молиню". Всичко това въпреки контузиите на Ботман, Майли, Ласелс и Уилсън, като тук и Исак е поставен под въпрос с последната контузия, която го извади на почивката с "вълците".

"Свраките" имат 6 поредни победи над Фулъм във всички турнири. В последните 4 от тях Нюкасъл не допусна. Без загуба в 5 кръга гостите ще са фаворити.

Прогноза: Фулъм - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Брайтън - Нотингам Форест 
Стадион: АМЕКС 
Дата: 22.09.2024 г. 
Час: 16:00 ч. 

След поредни победи на старта на лигата, Брайтън направи и две поредни равенства. "Чайките" продължиха през седмицата в Купата на лигата след като отстраниха Уулвс. 

Нотингам Форест напусна купата заради Нюкасъл още във втория кръг, поради което имаше повече време за почивка и подготовка за този двубой. Тимът ще търси да продължи формата след изненадващата победа с 1:0 над Ливърпул в последния кръг. Условията за това са налице защото само Данило е аут, а под въпрос са Сангаре и Боли.

При домакините проблемите са повече защото Жоао Педро отново е под въпрос, а аут са Милнър, Марч, Груда и О'Райли.

Нотингам няма загуба в 5 поредни кръга. Началото на сезона бе добро и може да продължи.

Прогноза: Брайтън - Нотингам Форест 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176