Финалистът във ФА Къп посреща кандидат-шампиона


П. Пенков

Финалистът във ФА Къп посреща кандидат-шампиона

Стоук Сити - Челси
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 14.08.2011
Час: 15:30
Съдия: Марк Холси

В неделя от 15:30 часа българско време на "Британия Стейдиъм" един срещу друг се изправят отборите на Стоук сити и Челси. Гръначарите успяха да привлечат в състави си две нови имена през летния трансферен прозорец, но и двамата футболисти пристигнаха в Стоук енд Тренд като свободни агенти. Джонатън Уудгейт напусна "Уайт Харт Лейн" за да дойде в Стоук. Това направи и Матю Ъпсън от Уест Хем. Според мениджърът Тони Пулис Уудгейт и Ъпсън ще повишат качеството на игра в халфовата линия на тима, като така ще помогнат на Робърт Хънт и Райън Шоукрос да откриват свободни пространство в противниковата отбрана. Още една добра новина в състава на Стоук Сити бе завръщането на Дани Хигинботъм отнвово в игра, след като в края на миналия сезон той скъса коленни връзки по време на двубой срещу Челси. Освен това грънчарите си осигуриха участие в турнира Лига Европа, след като се добраха до финала на ФА Къп, въпреки че в крайна сметка загубиха. Бранителите Ибрахима Сонко и Абдула Файе и опитния нападател Ейдур Гудьонсен напуснаха състава, след като контрактите им с клуба изтякоха. 

Пряз лятото Челси отново смени своя мениджър за пореден път, като на поста се качи Андре Вияш Боаш. Португалецът определено знае как да печели, след като извече бившия си Порто до успех в първенството, Купата на Португалия и Лига Европа през миналата кампания. Освен това лондончани се сдобиха с 3 нови попълнения през лятната пауза. Един от тях е младият белгийски национал Ромелу Лукаку, който се присъедини в клуба напускайки Андерлехт, като целта на Андре Вияш Боаш е той да помогне на Дрогба в атаката на сините. Вратарят Тибо Куртуа, който подписа от Расинг Генк веднага беше отдаден под наем на Атлетико Мадрид, докато сините подписаха с младия и обещаващ полузащитник на Барселона - Ориол Ромеу за сумата от 4 милиона паунда. Андре Вияш Боаш обеща, че Ромеу ще намери място в плановете му, след като Майкъл Есиен ще отсъства в продължение на няколко месеца, поради тежка контузия, по време на предсезонната подготовка.

От Челси се изказаха оптимистично затова дали Фернандо Торес ще може да участва в неделния двубой срещу Стоук. Испанецът получи мозъчно сътресение по време на контролната среща на националния му отбор срещу Италия, като първоначално се очакваше да пропусне първите два кръга от Висшата лига. Съотборникът му Даниел Стъридж е наказан, Давид Луис е аут, а Бранислав Иванович и Майкъл Есиен са дългосрочно отсъстващи.

Новият мениджър на сините Андре Вияш Боаш, че цели да покаже още с първия мач, че е достоен за този пост и че тима му е готов да се пребори за шампионската титла, но на Челси няма да им е никак лесно, тъй като срещат минагодишния финалист във ФА Къп и то на собствения им "Британия Стейдиъм".

Прогноза: Стоук Сити - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

22 юли Брентфорд - Стоук Сити 1:0 (Приятелска среща)
23 юли Алдершот Таун - Стоук Сити 1:0 (Приятелска среща)
28 юли Стоук Сити - Хайдук Сплит 1:0 (Лига Европа)
30 юли Шефилд Уензди - Стоук Сити 0:0 (Приятелска среща)
04 август Хайдук Сплит - Стоук Сити 0:1 (Лига Европа)

Челси:

12 юли Челси - Уикъмб 3:0 (Приятелска среща)
16 юли Портсмут - Челси 0:1 (Приятелска среща)
27 юли Китчий - Челси 0:4 (Приятелска среща)
30 юли Астън Вила - Челси 0:2 (Приятелска среща)
06 август Рейнджърс - Челси 1:3 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Челси

61 мача
19 победи за Стоук Сити
14 равенства
28 победи за Челси
Голова Разлика: 93:88 за Челси


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 5.50
Равен - 3.60
Челси - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Стоук Сити - 5.25
Равен - 3.60
Челси - 1.65

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151