Анонс на 2-ри кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 2-ри кръг на Висшата лига

Кристъл Палас - Уест Хем Юнайтед 
Стадион: Селхърст Парк 
Дата: 24.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Кристъл Палас не успя да включи на скорост или може би нямаше късмета срещу Брентфорд в първия кръг за сезона, след като отстъпи и пострада от отменен гол на Езе и нападателят отделно пропусна големи възможности, с които можеше да доведе своите до победа.

Уест Хем пък отстъпи у дома на Астън Вила и сега ще гостува на трудно място. В последните 6 визити до Палас "чуковете" получаваха по най-малко 2 гола във вратата си. Поне здравето е почти перфектно и може да видим най-силната постройка на гостите в този случай, след като в първия кръг Едсон Алварез липсваше с травма.

Палас все още може да изгуби и двамата си титулярни централни бранителя - Гуехи и Андерсен, в трансферния прозорец, за което Оливер Гласнер трябва да мисли. Иначе само Франка е с травма тук.

Прогноза: Кристъл Палас - Уест Хем Юнайтед 2:1

 

Фулъм - Лестър Сити 
Стадион: Крейвън Котидж 
Дата: 24.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Фулъм беше близо до това да вземе точка от "Олд Трафорд" на старта, но резервата на противника Джошуа Зиркзее реши мача с единствен гол след каскада от по-ранни пропуски за Юнайтед. Сега противникът е подходящ за правилен старт на кампанията.

Лестър някак преживя едно полувреме с Тотнъм, в което можеше да получи може би 10 гола, допускайки веднъж, и след това се върна забележително до 1:1 чрез легендата Джейми Варди. Това може да вдъхнови "лисиците" за възход след като те загубиха и двата мача с "котиджърс" в последния си сезон в елита, което включва загуба 5:3 на този стадион последно.

Освен всичко домакините са в перфектно здраве. При гостите под въпрос са все още Дака и Томас, а Коади е аут със сигурност.

Прогноза: Фулъм - Лестър Сити 2:1

 

Саутхемптън - Нотингам Форест 
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм 
Дата: 24.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Саутхемптън не успя да се наложи над 10 от Нюкасъл в първия кръг въпреки доминацията във всеки показател след изгонването. Изненадващо тимът и отстъпи в крайна сметка с 1:0, а предизвикателствата няма да са по-леки за "светците" занапред. 

Нотингам Форест пропусна с 5 минути да спечели на откриването срещу Борнемут след като допусна изравняване в края, но Нуно Санто ще се чувства готов да вземе първите си точки срещу по-лек съперник. В тима само Данило има проблем, докато при домакините такива имат Лалана, Стюарт, Базуну и Сулемана.

Саутхемптън няма победа в последните си 14 мача в елита на Англия. Показаният футбол срещу Нюкасъл беше качествен, но не доведе до резултат и това трябва да се подобри ако ще се постига целта оцеляване в тази кампания.

Прогноза: Саутхемптън - Нотингам Форест 0:1

 

Тотнъм - Евертън 
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм 
Дата: 24.08.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Тотнъм размаза Лестър в първото полувреме на първия кръг от Висшата лига, но не материализира доминацията и положенията си в повече от гол, за което съжали и допусна съперника до равенство във втората част. 

Евертън стартира последния си сезон на "Гудисън Парк" разочароващо като загуби с 3:0 от Брайтън на старта, а противникът пострада и от отменени попадения. В състава наказан е Ашли Йънг, а травми имат Брантвайте, Гарнър, Коулман, Патерсън и Чермити.

При домакините само Бентанкур и Форстър са с проблеми. Тотнъм няма загуба в 15 от последните 16 мача у дома срещу този противник. В 2 от последните 3 и вкара по най-малко 2 пъти във вратата на Пикфорд. Така Анге Постекоглу ще е уверен в победата този път.

Прогноза: Тотнъм - Евертън 2:1

 

Борнемут - Нюкасъл 
Стадион: Виталити Стейдиъм 
Дата: 25.08.2024 г. 
Час: 16:00 ч. 

Борнемут изоставаше на старта на сезона но се пребори в края за точка с Нотингам Форест. "Черешките" играха последно у дома миналия сезон, когато загубиха във финалния ден, и надеждите са стартът тази година да е по-добър, но противникът не е лесен.

Нюкасъл игра с човек по-малко срещу Саутхемптън и въпреки това стигна до победа с 1:0. Последният сезон "свраките" обаче отстъпиха на Борнемут на "Виталити", където по принцип статистиката им е добра. В тима обаче има някои проблеми защото сега Фабиан Шар е наказан, а с други проблеми са Тонали, Уилсън, Майли, Ласелс и Ботман.

При домакините липсват Юнал, Брукс и Адамс. 

Нюкасъл не загуби в 9 от последните 10 мача срещу Борнемут във всички състезания. Не се очаква да го направи и сега след като Соланке напусна противника през лятото.

Прогноза: Борнемут - Нюкасъл Юнайтед 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28