Артилеристите ще вземат трите точки от Сейнт Джеймсис Парк


П. Пенков

Артилеристите ще вземат трите точки от Сейнт Джеймсис Парк

Нюкасъл - Арсенал
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 13.08.2011
Час: 19:30
Съдия: Питър Уолтън

В последен двубой в съботния ден от първия кръг на английската Висша лига, Арсенал гостува на "Сейнт Джеймсис Парк", където се изправя срещу Нюкасъл Юнайтед. Последният път, когато тези два състава се срещнаха беше през миналия сезон, когато регистираха изключително емоциално равенство 4:4 отново в Нюкасъл. Свраките успяха да се спасят от изпдане в края на миналата кампания, но през новия желаят да намерят място в първите няколко позиции на класирането. След като се разделиха със звездата си Анди Керъл, който беше продаден на Ливърпул за сумата от 35 милиона паунда, мениджърът Алън Пардю разполагаше с добра сума пари, с които да започне изграждането на един по-добър отбор, затова побърза, като привлече в съства френските полузащитници Силвен Марво и Йоан Кабайе. В допълнение Пардю намери заместник на Керлъ в лицето на бившият нападател на Уест Хем Демба Ба, като заплати 4 милиона паунда за подписа му, докатко ветераните Сол Кембъл и Шефки Куки напуснаха "Сейнт Джеймсис Парк". Габриел Обертан също намери място в плановете на Алън Пардю за новия сезон, като червените дяволи получиха 3 милиона паунда от трансфера. Въпреки добрите новини свързани с новите попълнения в състава на свраките, Хосе Енрике сложи край на престоя си в лондонския клуба, като замина в посока Ливърпул, като мърсисайдци заплатиха близо 6 милиона паунда за подписа му.

Крилото на Нюкасъл Хатем Бен Арфа  е единственият с тежка контузия от състава на Алън Пардю. Французинът нарани левия си глезен по време на приятелска среща със Канзас Сити, като според прогнозите на лекарите ще му са нужни около 6 седмици за пълно възстановяване. Майк Уилямсън и Дани Гутри са на линия, след като се излекуваха от травмите си.

Цялата предсезонна подготовка на противниците им Арсенал протече в спекулации относно бъдещето на двете им големи звезди - Сеск Фабрегас и Самир Насри. Капитанът на топчиите е спряган за играч на Барселона, но все още не се е стигнало до окончателно споразумение. Междувременно Самир Насри отказа да удължи договора си с лондончани, така че ако не си намери нов клуб, той ще трябва да напусне Арсенал през лятото на 2012 година като свободен агент. Опитният бранител Гаел Клиши напусна в посока Манчестър Сити, докато халфа Денилсон се завърна в Бразилия, под наем в Сао Пауло. Нападателят Жервиньо беше закупен от артилеристите от френски Лил за неоповестена сума, докато обещаващия млад бранител Карл Дженкинсън се раздели с Чарлтън и премина на "Емирейтс".

Секс Фабрегас не беше включен в групата на Арсенал за двубоя с Нюкасъл, което даде повод за появяване на нови спекулации, докато съотборника му Самир Насри ще премине късен фитнес тест преди началото на срещата. Според ръководството Фабрегас е бил оставен в Лондон, поради липсата на добра физическа форма, докато състоянието на Насри се дължи на прекарано вирусно заболяване. Робин ван Перси и Кийрън Гибс се възстановиха от травмите си, а Тио Уолкът и Томас Вермалеен се завръщат отново на терена. Джак Уилшър и Абу Диаби със сигурност пропускат първата среща на Арсенал от новия сезон, поради тежки контузии в глезените.

Прогноза: Нюкасъл - Арсенал 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

15 юли Дарлингтън - Нюкасъл 0:2 (Приятелска среща)
21 юли Спортинг Лисабон - Нюкасъл 0:0 (Приятелска среща)
24 юли Орландо Сити - Нюкасъл 1:0 (Приятелска среща)
27 юли Кълъмбъс Крю - Нюкасъл 0:3 (Приятелска среща)
31 юли Лийдс - Нюкасъл 3:2 (Приятелска среща)

Арсенал:

16 юли Хандзоу Лучен - Арсенал 1:1 (Приятелска среща)
23 юли Кьолн - Арсенал 1:2 (Приятелска среща)
30 юли Арсенал - Бока Хуниорс 2:2 (Приятелска среща)
31 юли Арсенал - Ню Йорк Ред Булс 1:1 (Приятелска среща)
06 август Бенфика - Арсенал 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Арсенал

147 мача
58 победи за Нюкасъл
33 равенства
56 победи за Арсенал
Голова Разлика: 205:200 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 3.80
Равен - 3.40
Арсенал - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Нюкасъл - 3.75
Равен - 3.30
Арсенал - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156