Норич ще започне с успех старта на новата кампания


П. Пенков

Норич ще започне с успех старта на новата кампания

Уигън - Норич
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 13.08.2011
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел

Отборът на Уигън започва новата кампания от английскат Висша лига, като първите три мача на тима са срещу новаците. В съботният ден Латиск приема Норич Сити на стадион "DW Стейдиъм". След впечатляващата борба за титлата през миналата кампания, изглежда, че надпреварата за трофея ще бъде още по-ожесточена. Шампионите Манчестър Юнайтед ще срещнат обичайната конкуренция на Челси и Арсенал, но през този сезон Манчестър Сити също се очаква да се включи в борбата за титлата, поради многомилионните покупки, които направиха гражданите през летния трансферен прозорец. Съставът на Уигън не може да се сравни с именитите си противници, тъй като в края на миналия сезон се бореше за оцеляването си, но в крайна сметка постигна целта си и намери място в елита и през тази година. Мениджърът Роберто Мартинес успя  да помогне на Латикс да спечелят 11 точки от последните си шест мача от миналата кампания и по този начин да финишират на 16-та позиция.

Голямата загуба за Уигън през лятото беше напускането на Чарлс Н'Зогбя, който преподчете да подпише с Астън Вила за сумата от 9,5 милиона паунда. Том Клевърли също се върна в Манчестър Юнайтед, след като бе отпададен под наем в Уигън, като показа в двубоя от Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити, защо червените дяволи решиха да си го върнат отново. Вратарят Али-Ал Хамби се присъедини към отбора, след като ръководоството на клуба заплати 4 милиона паунда на Болтън за подписа му. Другото ново попълнение на мениджъра Роберто Мартинес е Дейвид Джоунс, който приключи контракта си с Уулвърхемптън и премина в състава като свободен агент.

Уигън няма да може да разчита на полузащитника си Джеймс МакКарти в първи си двубой от новата кампания. Националът на Ейре усука глезена си по време на приятелската среща с Виляреал, като мениджъра Роберто Мартинес определи на 10% шансовете му за игра срещу Норич. Нападтетлят Хюго Родайега е на разположение, след като се завърна от родината си, след като все участие с Колумбия в Копа Америка, докато бранителят Антолин Алкараз, който достигна до финала с отбора на Парагвай, ще му бъде нужно време да се възстанови напълно от натрупаната умора.

Точно преди година новакът Норич започна новата кампания в Чемпиъншип с разгром у дома, когато беше победен от Колчестър Юнайтед с 7:1, но въпреки това успяха да спечелят промоция за Висшата лига. Въпреки това загубата оказа влияние върху ръководството на канарчетата, които взеха решението да се разделят с мениджъра Брайън Гън и да привлечат именно треньора, който им нанесе поражението с 7:1 - Пол Ламбърт, благодарение на който отбора се съвзе от тежкото положение и стигна до върха.

Ламбърт подписили атаката на тима с привличането на Стийв Морисън от Милуол, Антъни Пилкингтън от Хъдърсфийлд Таун и Джейм Воан от Евертън. Халфовата линия привества новите попълнения Елиът Бенет и Брадли Дожнсън, а Кейл Ногтън и Ричи де Лае преминаха под наем в тима съответно от Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Важното е, че канарчетата успяха да запазят ключовите си играчи през лятото, като единствено Мат Джил, Йенс Аску и Сам Хабергам напуснаха клуба, а стражът Йед Стийър беше привлечен под наем от Йовил Таун.

От Норич се надяват да могат да разчитат на Андрю Крофтс и Русел Мартин в предстоящото гостуване на Уигън. Нападателят Джеймс Воан, който напусна карамелите, и централния бранител Елиът Уорд, са аут, поради леки травми в колената, получени по време на тренировъчния лагер на тима в Германия. Антъни Пилкингтън може да бъде включен в състава, въпреки че все още продължава рехабилитацията си от сериозната контузия в глезена, която претърпя.

Отборът на Норич Сити е достатъчно амбициран да започне добре новата кампания и първия си мач от Висшата лига, като по този начин да зарадва феновете си, които толкова дълго време очакваха този момент.

Прогноза: Уигън - Норич Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

16 юли Йостерсундс - Уигън 1:2 (Приятелска среща)
24 юли Ал Аин - Уигън 0:0 (Приятелска среща)
27 юли Ал Ахли - Уигън 0:2 (Приятелска среща)
31 юли Престън - Уигън 1:3 (Приятелска среща)
07 август Уигън - Виляреал 1:0 (Приятелска среща)

Норич:

26 юли Кристъл Палас - Норич 1:0 (Приятелска среща)
28 юли Саутенд Юнайтед - Норич 0:0 (Приятелска среща)
30 юли Ковънтри - Норич 0:3 (Приятелска среща)
03 август Норич - Реал Сарагоса 1:1 (Приятелска среща)
06 август Норич - Парма 3:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Уигън - Норич

2 мача
0 победи за Уигън
1 равенство
1 победа за Норич
Голова Разлика: 3:1 за Норич


Коефициенти от bet365:
Уигън - 2.20
Равен - 3.20
Норич - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Уигън - 2.05
Равен - 3.20
Норич - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
133