Ман Сити ще спечели и ФА Къп


И. Ангелов

Ман Сити ще спечели и ФА Къп

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 
Стадион: Уембли 
Дата: 25.05.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Манчестър Сити може да постигне втори локален дубъл от трофеи след като вече постигна като първи клуб в историята 4 поредни шампионски корони в първенството на Англия. Миналата година Пеп Гуардиола спечели точно този мач, срещу точно този съперник с 2:1 за да вдигне купата, но тогава Илкай Гюндоган вкара двата гола преди да напусне отбора.

Манчестър Юнайтед завърши Висшата лига с две поредни победи над Нюкасъл и Брайтън, но и с това постигна класиране на 8-мо място. Ако Тен Хаг спечели този трофей, това ще осигури място на отбора в Лига Европа. Юнайтед обаче загуби последните три финала срещу Сити в кое да е състезание, включително ФА Къп миналата година.

Играта на "червените дяволи" също не убеждава, дори в последните победи, а освен всичко и здравето все още не е на ниво. Шоу, Маунт, Маласия, Магуайър, Линдельоф и Марсиал са с проблеми.

При Сити само Едерсон е с контузия, но на негово място изключително добро впечатление прави Ортега, който има и големи заслуги за постигнатия триумф в първенството.

Ман Сити има 4 поредни домакински победи срещу Юнайтед, макар тук поставен като домакин тимът да играе на неутрален терен, както и съперника. В тези срещи обаче Сити вкара по най-малко 2 гола на Юнайтед. "Гражданите" спечелиха 7 от последните си 12 финала за ФА Къп, но за първи път могат да спечелят два пъти купата поред.

Прогноза: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Онана
   
Варан
Мартинез
Бисака
Далот
Касемиро
Мейно
Диало
Бруно
Гарначо
Хьойлунд
Холанд
Фоден
Брюйне
Силва
Родри
Ковачич
Гвардиол
Уокър
Диаш
Аканжи
   
Ортега
 
Манчестър Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 3:1

  Сподели
327