Анонс на 34-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 34-ти кръг от Висшата лига

Лутън - Брентфорд 
Стадион: Кениуърт Роуд 
Дата: 20.04.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Лутън отново бе прегазен от Ман Сити в последния уикенд на Висшата лига и сега е на точка под Нотингам Форест в опасната зона. "Шапкарите" са 18-ти и в последното си домакинство спечелиха срещу Борнемут, което ще се надяват да повторят и срещу сегашния съперник.

Брентфорд най-накрая прекрати поредицата си от 9 мача без победа след успеха над Шефилд последно, но за втори мач поред и изненадващо талисманът Иван Тоуни не взе участие, макар да бе на пейката. В тима на гостите проблемите с контузени намаляват, и изглежда титулярното нападение занапред ще бъде Уиса-Мопе-Мбеумо, с оглед спекулациите с напускането на Тоуни през лятото.

При домакините 11 души имат здравословни проблеми и положението не е розово.

Брентфорд спечели 3 поредни мача срещу Лутън във всички турнири. Лутън не победи в 11 от последните 12 кръга.

Прогноза: Лутън - Брентфорд 1:2

 

Шефилд Юнайтед - Бърнли 
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 20.04.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

Шефилд вече няма победа в 8 поредни мача след последната загуба и от Брентфорд. "Остриетата" се намират 10 точки под линията на спасение, а остават само 6 мача до края. 

Бърнли е 4 точки по-близо до спасението от противника, но тимът продължава да не може да задържи победи и да обръща равенства в такива. 4 от последните 6 мача бяха равенства, и това представяне не би донесло спасение ако се задържи до края на кампанията. 

В двата тима има много проблеми, като при домакините липсват 10 души, а при гостите - 6. Шефилд допусна по най-малко 2 гола в 6 поредни кръга. Бърнли няма победа в 14 от последните 15 кръга. Шефилд спечели 3 поредни мача срещу Бърнли, но в момента от двата отбора гостите изглеждат в по-добрата форма.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Бърнли 0:1

 

Евертън - Нотингам Форест 
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 21.04.2024 г. 
Час: 15:30 ч.

След важната победа над Бърнли, Евертън отстъпи срамно на гости на Челси с 6:0. Тимът навлиза в най-решаващата част от сезона с мач по-малко от отборите около 16-ата позиция, и само точка над противника си, което прави този двубой директна битка за оцеляване.

Форест взе точка у дома от Уулвс последно и тя помогна за излизане от опасната зона след загубата на Лутън в кръга. В обратната среща тимът отстъпи на Евертън минимално, но сега въпросът е на живот и смърт за гостите.

В двата тима има някои проблеми, като защитата на "карамелите" може да бъде отслабена заради последните травми на Коулман и Брантвайте. Ключовият Еланта е под въпрос при гостите, докато Боли и Ауони също липсват от нападението.

Прогноза: Евертън - Нотингам Форест 1:1

 

Астън Вила - Борнемут 
Стадион: Вила Парк
Дата: 21.04.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

Сензационният сезон на Астън Вила продължи през седмицата, след фамозната победа във Висшата лига над Арсенал с 2:0, като "виланите" продължиха към полуфиналите на Лигата на конференциите в Европа след дузпи с Лил и драматичен край на четвъртфиналите. В Англия тимът на Унай Емери е в топ 4 и на 3 точки над Тотнъм, който има мач по-малко.

Борнемут постигна 2:2 с Ман Юнайтед последно, но чувството в тима ще е за пропуснати три точки поради показаното превъзходство по време на двубоя. Все още Андони Ираола може да вкара тима си в горната половина на класирането при няколко добри резултата.

Вила натрупа доста проблеми напоследък след като дълготрайно в сезона липсват Мингс, Камара и Буендия. Към тях сега продължава да е наказан Дъглас Луиз, а аут са още Рамзи, Морено, Дзаниоло и Ленгле.

Борнемут вкара по най-малко 2 гола в 5 от последните си 6 мача с Астън Вила. Соланке е в изключителна форма за гостите, както и обаче Оли Уоткинс в лагера на Емери.

Прогноза: Астън Вила - Борнемут 3:2

 

Кристъл Палас - Уест Хем Юнайтед 
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 21.04.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас ще е в настроение след победата с 1:0 на "Анфийлд" в последния кръг, с която може да е променил и съдбата на титлата този сезон, но и помогна на достигането на 14-ата позиция. Това бе само втора победа при новия бос Оливер Гласнер, и той ще се надява това да доведе до стимул до края на кампанията.

Миналия уикенд Уест Хем отстъпи на Фулъм с 2:0, след което тимът напусна и Лига Европа с равенство срещу Байер Леверкузен. "Чуковете" държат осмата позиция и предстои да видим дали ще имат някаква увереност да се борят за ново класиране в европейските турнири, след като друга цел не остана.

В двата тима има редица проблеми, като повече са те в лагера на домакините.

Уест Хем вкара по най-малко 3 гола в последните си 3 гостувания срещу Палас. Палас вкара по най-малко 2 гола в последните си 4 домакинства срещу Уест Хем.

Прогноза: Кристъл Палас - Уест Хем Юнайтед 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197