Ман Сити ще прескочи Арсенал на върха


И. Ангелов

Ман Сити ще прескочи Арсенал на върха

Манчестър Сити - Арсенал 
Стадион: Етихад 
Дата: 31.03.2024 г. 
Час: 18:30 ч.

С наближаването на края на сезона идва време и за решителните срещи, и може би именно тази ще се окаже с най-голямо значение в борбата на върха във Висшата лига на Англия. Манчестър Сити е на 1 точка под Ливърпул и лидера Арсенал, но в двата си мача през сезона с "артилеристите" те загубиха вече 2 пъти. В момента Пеп Гуардиола няма загуба в 22 поредни мача във всички турнири, или от декември насам.

Арсенал, междувременно, е най-добрият отбор в новата година с 8 поредни победи, като достигна и четвърт-финалите на Шампионска лига преди паузата за национални срещи. В тима почти липсват проблеми освен Юриен Тимбър, който липсва цял сезон. Под въпрос са само Сака и Мартинели.

При домакините също има някои неизвестни, защото под въпрос са поставени Де Брюйне, Едерсон, Аканжи, Уокър, Стоунс и Нунеш.

Манчестър Сити има 8 поредни победи у дома над Арсенал. Формата от победи на "артилеристите" обаче е изключителна и тимът не е побеждавал 9 години на "Етихад". Това прави домакините фаворити, но гостите със сигурност ще имат най-добрата възможност да поправят тенденцията.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рая
   
Салиба
Габриел
Уайт
Кивиор
Йодегор
Жоржиньо
Райс
Сака
Хаверц
Мартинели
Холанд
Доку
Фоден
Брюйне
Силва
Родри
Аке
Уокър
Диаш
Аканжи
   
Ортега
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Арсенал 3:2

  Сподели
261