Анонс на 21-ви кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 21-ви кръг от Висшата лига

Бърнли - Лутън
Стадион: Търф Моор
Дата: 12.01.2024 г.
Час: 21:45 ч.

Бърнли опита да се бори, но напусна ФА Къп последно срещу Тотнъм в петък. Това бе четвърта загуба от последните 5 срещи на тима, като единствената победа в този период бе на гости на Фулъм пред коледа. 

Лутън игра с най-добрите си имена във ФА Къп и бе задържан 0:0 от Болтън, намиращ се в третото ниво на футбола в Англия - Лига 1. Така "шапкарите" добавиха мач в календара си и ще се надяват тук да постигнат повече. Двата последни мача на тима са равенства след поредните победи преди това, което бележи спад.

В двата тима има и някои проблеми, като ключовият Лайл Фостър отново е с травма, заедно с Колеошо, Екдал, Тейлър и Бейер. При гостите Иса Каборе замина за купата на Африка, а с проблеми са Накамба, Бърке, Локиър, Потс и Морис.

Последните 3 домакинства на Бърнли срещу Лутън бяха равенства. Последната среща между тези отбори обаче бе спечелена от Бърнли. Победа на Лутън ще постави тима на 7 точки над противника, като в момента Лутън е 18-ти с 15 точки, Бърнли е 19-ти с 11 т.

Прогноза: Бърнли - Лутън 1:1

 

Евертън - Астън Вила
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 14.01.2024 г.
Час: 16:00 ч.

Евертън вече няма успех в пет поредни мача, от които загуби 4. "Карамелите" спечелиха 2 и загубиха 2 от последните 4 пред своята публика, което не е перфектна форма да посрещнеш противник, който се цели високо.

Астън Вила спечели втори пореден мач след като отстрани Мидълсбро от ФА Къп последно. Гостите се намират на второ място във Висшата лига, но до времето на срещата може и да изостанат на трета позиция. Толкова близо до върха тимът ще е пределно мотивиран за нов добър резултат.

И в двата тима има някои проблеми преди старта, като при домакините Идриса Гай замина за африканската купа, докато травми имат Дел Али, Ашли Йънг, Дуайт МакНийл и Абдулайе Дукуре. При гостите за купата излетя Бертран Траоре, с други проблеми са Буендия, Мингс, Дин, Торес и Тилеманс.

Евертън загуби три поредни кръга в лигата, допускайки по най-малко 2 пъти във вратата си. Така фаворити ще са гостите.

Прогноза: Евертън - Астън Вила 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
316