Челси ще доближи финал за Купата


И. Ангелов

Челси ще доближи финал за Купата

Мидълсбро - Челси
Стадион: Ривърсайд
Дата: 09.01.2024 г.
Час: 22:00 ч.

Мидълсбро не се намира в най-добрата си форма точно в този важен момент, след като тимът в подготовката за полуфинала на Купата на лигата загуби 3 от последните си 4 срещи във всички турнири. Освен това когато отборът играе домакин виждаме 1 победа от последните 5 случая.

Челси спечели три мача поред и последното 4:0 над Престън във ФА Къп повдигна самочувствието в тима, който доскоро страдаше доста. Поредицата от 4 загуби бе прекратена миналия месец с 3:2 над Лутън макар "сините" почти да захвърлиха предимството си от три гола в срещата.

И все пак за Почетино проблемите остават в състава с потенциално 13 липсващи имена. Под въпрос са Бадиашиле, Чилуел, Нкунку, Чуквуемека. Джаксон замина за Сенегал и африканската купа, а с травми са Санчез, Кукурела, Фофана, Чалоба, Джеймс, Лавия, Угочукву.

При домакините положението също е много усложнено с наказанието на Роджърс. Сам Гринууд няма право да играе, за африканската купа заминаха Силвера, МакГрий и Диенг, а контузии имат Ленихан, Форс, Смит, О'Бриен и МакНеър.

Челси не допусна гол в 9 поредни мача с Мидълсбро във всички турнири и спечели тези срещи. В 7 от тях "сините" водеха преди почивката. Дори при два кръга, предполага се, че Почетино ще подсигури финала си още на гости за да няма напрежение пред своята публика.

Прогноза: Мидълсбро - Челси 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Маурисио Почетино)
 
Петрович
   
Дисаси
Силва
Густо
Колуил
Галахър
Енцо
Мадуеке
Палмър
Стърлинг
Броха
Кобърн
Лат
Крукс
Джоунс
Барласер
Хаусън
Бангура
Берг
Фрай
Кларке
   
Глоувър
 
Мидълсбро (Майкъл Карик)

Обоснована прогноза: Мидълсбро - Челси 0:2

  Сподели
197