Арсенал ще прегази Бърнли


И. Ангелов

Арсенал ще прегази Бърнли

Арсенал - Бърнли
Стадион: Емирейтс
Дата: 11.11.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Арсенал избегна да направи трета поредна загуба във всички турнири след като в Шампионска лига посрещна Севиля и спечели сякаш рутинно след голове от Леандро Тросар и Букайо Сака. Така "артилеристите" вече са много близо до директните елиминации и могат да обърнат и повече внимание на Висшата лига на Англия, където в последния кръг тимът на Микел Артета отстъпи минимално на Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк".

Бърнли е на поредица от пет загуби насред всички състезания. Четири от тези загуби бяха в лигата и някои медии вече задават въпроси колко време ще се даде на Венсан Компани начело. В момента неговият отбор е равен на дъното с другия новак в лигата - Шефилд.

В двата тима има известни проблеми, като при домакините те са повече. Тимбър продължава да липсва дългосрочно, Жезус, Партей и Роу са аут и под въпрос са Йодегор и Нкетиа. При гостите ключовият Лайл Фостър пропусна два мача поради болест и приближава завръщане, но е под въпрос заедно с Екдал, Обафеми и Мануел.

Бърнли има 6 загуби в последните 7 кръга. Арсенал не загуби в 17 от последните 18 мача срещу този съперник и с оглед амбициите за титла не се очаква да отстъпва на последния при никакви обстоятелства.

Прогноза: Арсенал - Бърнли 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бърнли (Венсан Компани)
 
Трафорд
   
Бейер
О'Шей
Витиньо
Тейлър
Кълен
Браунхил
Тресор
Колеошо
Амдауни
Родригез
Мартинели
Тросар
Сака
Райс
Жоржиньо
Хаверц
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рая
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Бърнли 3:0

  Сподели
273