Арсенал ще вземе второ дерби поред - с Челси


И. Ангелов

Арсенал ще вземе второ дерби поред - с Челси

Челси - Арсенал
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Маурисио Почетино закрепи кораба си и Челси спечели 3 поредни срещи насред всички турнири. Последно "сините" надвиха комфортно Бърнли с 4:1 и това ще даде самочувствие преди голям съперник в лицето на един от фаворитите за титлата.

Арсенал остава непобеден до момента, като държи наравно по точки с Тотнъм първото място в лигата. За това допринесе историческата и ключова в битката на върха победа последно над Манчестър Сити. Арсенал спечели и последните 3 мача от Висшата лига с Челси, като загуба на "Стамфорд Бридж" не виждаме от 2018 г. насам.

Освен това здравето при гостите е много по-добро. Тук Сака и Салиба са под въпрос и могат и да участват, а само Тимбър и Тросар лекуват травми. При Почетино под въпрос са Дисаси, Джеймс, Чуквуемека, Чалоба, Бадиашиле и Броха, докато контузени остават Нкунку, Чилуел, Фофана, Лавиа и Бетинели.

Арсенал спечели 4 поредни мача с Челси във всички турнири. В лигата "артилеристите" нямат загуба в 9 поредни кръга и след победата над Сити самочувствието на гостите ще е на ниво.

Прогноза: Челси - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рая
   
Салиба
Габриел
Уайт
Зинченко
Йодегор
Райс
Виейра
Сака
Жезус
Мартинели
Стърлинг
Джаксън
Палмър
Галахър
Енцо
Кайседо
Колуил
Густо
Силва
Дисаси
   
Санчез
 
Челси (Маурисио Почетино)

Обоснована прогноза: Челси - Арсенал 1:2

  Сподели
372