Ливърпул ще прегази Уулвс


Н. Гавазов

Ливърпул ще прегази Уулвс

Уулвс - Ливърпул

Стадион: "Молиню", Уулвърхемптън

Дата: 16.09.2023 г.

Час: 14:30

Съдия: Майкъл Оливър

 

Ливърпул и Уулвърхемптън откриват програмата на 5-я кръг на Висшата лига на Англия.

Уулвърхемптън започна първенството явно не по най-добрия начин. "Вълците"  са на 15-о място във временното класиране на Висшата лига. Вярно е, че тимът стигна до третия кръг на Купата на лигата. Но по всяка вероятност Уулвърхемптън отново ще трябва да се бори за оцеляване. И проблемите с реализацията не са изчезнали.

Отборът проведе неуспешно предишния кръг от първенството. Уондърърс бяха победени като гост на Кристъл Палас (2:3). Първото полувреме протече скучно, като хората на Гари О'Нийл държаха "орлите" на разстояние и нищо не предвещаваше бурята след почивката, а още по-малко, че Палас ще вкара три гола.

В последните 10 мача тимът допусна три поражения с пет победи и две равенства, така че домакините не са толкова безнадеждни.

През миналия сезон Ливърпул се провали в основната си задача - не успя да спечели билет за Шампионска лига. Тимът завърши едва пети и сега ще се задоволи само с Лига Европа. "Червените" започнаха новия сезон във Висшата лига с равенство като гост срещу Челси при резултат 1:1, като си размениха голове с противника през първото полувреме. Ливърпул обаче спечели следващите три мача от английското първенство, побеждавайки Бормут у дома с 3:1, налагайки се над Нюкасъл с 2:1 като гост, както и побеждавайки Астън Вила с 3:0 у дома, като третият гол в този двубой бе дело на Мохамед Салах. Сега отборът е на трето място и с добро самочувствие с четири победи и едно равенство в последните си 5 мача, както и серия от 15 двубоя без загуба в Лигата, с попадения в 14 от тях.

Джо Ходж от домакините е аут, след като получи травма на бедрото през август и все още се лекува. Добрата новина е, че Томи Дойл се завърна. Нунес от гостите е под въпрос, а Тиаго няма да играе заради проблем с бедрото. Ван Дайк получи допълнително наказание от един мач, а заместникът му Трент Александър - Арнолд има здравословни проблеми и също е аут.

Интересен мач с оглед на миналогодишната загуба с 3:0 на мърсисайдци тук. Интригата се допълва от късното прибиране на южноамериканските играчи, но от друга страна Ливърпул я има класата и качеството на състава, което прави предрешен този мач.

Прогноза: Уулвс - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
325