Анонс на първия кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на първия кръг от Висшата лига

Борнемут - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 12.08.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут реши да уволни Гари О'Нийл през лятото и новият наставник Андони Ираола ще има доста работа в елита през новия сезон. О'Нийл извърши чудеса за да спаси отбора си, и предстои да видим дали над това ще се надгради. Тимът започва обаче с доста контузени играчи и може да липсват до 7 имена.

Уест Хем загуби ключовия Деклан Райс през лятото и той бе заменен в средата на терена от Едсон Алварез, единствено попълнение през лятото. "Чуковете" завършиха последния сезон само 6 точки над опасността и за тях се очакваше повече. Очаква се още трансферите за Хари Магуайър и Джеймс Уорд-Прауз да завършат скоро.

В подготовката през лятото приятелските срещи на Уест Хем показаха и позитиви, като Джарод Боуен изглежда в най-добро състояние за игра.

Прогноза: Борнемут - Уест Хем Юнайтед 0:1

 

Брайтън - Лутън
Стадион: АМЕКС
Дата: 12.08.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън изигра феноменален сезон и ще търси как да надгради или поне запази позицията си, след като в допълнение сега ще участва в Лига Европа. "Чайките" обаче не се подсилиха достатъчно през лятото и загубиха ключови имена в лицето на Алексис Мак Алистър и Леви Колуил, които станаха титуляри на Ливърпул и Челси, съответно. Несигурна е ситуацията до края на трансферния прозорец с Мойзес Кайседо, основата на полузащитата в тима.

Лутън започва кампания, която се очаква да върне тима в Чемпиъншип. Всичко над това ще е огромен успех за "шапкарите", които ще страдат и от липса на домакинства в началото поради дейности по стадиона им. Освен това до 5 от играчите на състава са с проблеми и липсват - Бърк, Потс, Ошо, Кларк и Андерсен. Рос Баркли бе привлечен в опит да помогне на целите за сезона.

Очаква се Брайтън да не се затрудни в тази среща.

Прогноза: Брайтън - Лутън 2:0

 

Евертън - Фулъм
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 12.08.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Евертън потвърди статута си в елита в последния ден от последната кампания, и надеждите са за далеч по-добро класиране този сезон. "Карамелите" добавиха опит през летния прозорец, и ще видим дали нещо ще продължи да липсва. Преди сезона с травми са Коулман, Деле Али, МакНийл, Грей, Данхума и Калвърт-Люин.

Фулъм очакваше суперзвездата в нападение Митрович да напусне и закупи не по-слаб нападател в лицето на Раул Хименез от Уулвс. За сега Митрович не е напуснал официално, но Хименез вече изигра подготовката с тима и реализира голове за да покаже формата си. Тук Палиня и Кеърни са с проблеми, очаква се новото попълнение Калвин Баси също да има роля в защитата.

Двата отбора имат известни проблеми, които Шон Дайш ще търси да разреши този сезон за домакините. Гостите трябва да се борят със синдрома на втория сезон след като последно надминаха всички прогнози и очаквания на специалистите.

Прогноза: Евертън - Фулъм 0:1

 

Шефилд Юнайтед - Кристъл Палас
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 12.08.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Шефилд се завърна в елита и ще премери сили на първо време с Кристъл Палас на Рой Ходжсън. Домакините загубиха ключови имена през лятото в лицето на Ндиайе и Берге и вече се очаква тежък сезон за тях, като най-голяма част от прогнозите са в посока изпадане.

Палас също загуби талисмана си Уилфред Заха в посока Турция. Без топ стрелеца голямо напрежение ще носи Езе в нападението, който обаче проведе много плодотворна подготовка през лятото и реализира голям брой голове в приятелските срещи, може би искайки да докаже готовността си.

При домакините виждаме и проблеми с контузени - Флек, Брюстър, Кулибали, Богъл и Норингтън-Дейвис, докато само Олис, Франча и Мичел са с проблеми при гостите.

В 8 от последните 9 мача между тези отбори паднаха по-малко от 2.5 гола средно, което подсказва за не особено зрелищният двубой, който ни чака.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Кристъл Палас 0:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Астън Вила
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 12.08.2023 г.
Час: 19:30 ч.

През лятото двата тима имаха турне в САЩ и се срещнаха в зрелищно 3:3. Гостите на Унай Емери спечелиха последния мач в лигата между отборите с 3:0, но на този терен последната победа е през 2005 г. Вила има доста проблеми с липсващи играчи преди сезона да стартира - Буендиа, Дендонкер, Морено, Рамзи, Ироебунам, Дюран и Траоре са с контузии.

Нюкасъл, както и съперника си, има високи цели и привлече големи имена през лятото за подсилване на позицията от последната година. Титулярният състав изглежда плашещо с нападение от Барнс, Исак и Уилсън, подкрепено от Бруно Гимараеш.

Само Манкийо и Крафт са с проблеми при домакините, докато Уилок и Шар са под въпрос. След добра подготовка се очаква новите покупки Сандро Тонали и Харви Барнс да са титуляри. Тино Ливраменто бе привлечен за дълбочина в защитата.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Астън Вила 2:1

 

Брентфорд - Тотнъм
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 13.08.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Брентфорд завърши само на точка зад Тотнъм в последния сезон след изключителна кампания. За съжаление този сезон няколко месеца с наказание ще липсва талисманът Иван Тоней, за който опит да бъде заменен прави Мбеумо с доста добавени голове и вкарани дузпи през лятото.

Тотнъм започва нова ера при Анге Постеоглу, който изглежда иска да направи силна заявка за качествата си като се раздели с талисмана Хари Кейн, за който бе приета оферта от Байерн Мюнхен. Тотнъм не успя да спечели последните две срещи с Брентфорд (равенства), а виждаме и здравословни проблеми освен потенциалното напускане на Кейн - Бентанкур, Ндомбеле, Сесеньон, Гил, Форстър и Уайтман са с травми.

Постекоглу обаче има изключителна атака с привличането на Джеймс Мадисън през лятото, който да играе зад тройката Сон, Ришарлисон и Кулушевски. Ако мениджърът мотивира правилно защитата си е вероятно да видим добра кампания за "шпорите".

Прогноза: Брентфорд - Тотнъм 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
469