Ман Сити ще тръгне ударно с Бърнли


И. Ангелов

Ман Сити ще тръгне ударно с Бърнли

Бърнли - Манчестър Сити
Стадион: Търф Моор
Дата: 11.08.2023 г.
Час: 22:00 ч.

След 75 дни пауза Висшата лига на Англия се подновява когато шампионът за 2022/23 г. гостува на новопромотирания Бърнли. Срещата е изпълнена със събития след като бившият капитан на Сити Венсан Компани води новака в първия му мач за сезона в елита. Миналият сезон той срещна този съперник във ФА Къп и "гражданите" надделяха с 6:0, а сега надеждите са за изненада, или поне постигане на повече в мача.

Бърнли добави в редиците си националът на Англия под 21 години Джеймс Трафорд, който помогна на родината си да спечели Европейското първенство под 21 години без да допусне нито един гол, при 6 запазени сухи мрежи. Неговата задача ще е да спре най-силния реализатор на английските и европейски шампиони Ман Сити.

"Гражданите" имат 6 поредни победи над Бърнли без да допуснат гол. На хартия изглежда сякаш те ще започнат кампанията си по най-лесния начин, но това са моментите за големи изненади традиционно. Ерлинг Холанд вкара рекордните за Висшата лига 36 гола в първия си сезон, но може ли младият вратар на домакините да го спре, предстои да видим.

Сити спечели исторически требъл в последната кампания и това бе огромна цел, мотивацията след която може и да е спаднала, а тимът на Гуардиола и загуби някои играчи заради трансфери през лятото. Сега обаче е налице нов рекорд на хоризонта - никой отбор не е печелил Висшата лига 4 поредни сезона. Заявката на Пеп и компания ще трябва да е именно тази към основните им конкуренти.

В двата състава няма много проблеми. При домакините Михаел Обафеми е контузен, а при гостите под въпрос е Нейтън Аке. Кевин Де Брюйне се завърна като резерва в Къмюнити Шийлд след контузия и може да стартира, а новата покупка Йоско Гвардиол вероятно ще дебютира като резерва ако срещата се развива добре за тима.

Прогноза: Бърнли - Манчестър Сити 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Стоунс
Диаш
Уокър
Аканжи
Ковачич
Родри
Силва
Брюйне
Грилиш
Холанд
Родригез
Зарури
Браунхил
Мануел
Кълън
Корк
Витиньо
Робертс
О'Шей
Бейер
   
Трафорд
 
Бърнли (Венсан Компани)

Обоснована прогноза: Бърнли - Ман Сити 0:3

  Сподели
312