Ман Сити ще открие сезона с успех над Арсенал


И. Ангелов

Ман Сити ще открие сезона с успех над Арсенал

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: Уембли
Дата: 06.08.2023 г.
Час: 18:00 ч.

Традиционният мач, който дава старта на сезона преди най-гледаното първенство тази година среща Арсенал и Манчестър Сити. Кой ще вземе "Къмюнити Шийлд" за 2023 г. предстои да видим и показаното от двата тима в предсезона е обещаващо.

Ман Сити спечели требъла в последната кампания и поради това Арсенал попадна в тази среща като втори в класирането в последното първенство на Англия. "Гражданите" обаче загубиха последните си два мача за този трофей - от Лестър Сити през 2021 г. и от Ливърпул през 2022 г. Арсенал последно участва тук през 2020-та и победи Ливърпул на дузпи.

През лятото Микел Артета добави при "артилеристите" много силни нови имена като Деклан Райс, Кай Хаверц и Юриен Тимбър. Вероятно е в срещата да видим всички трима. В момента контузени тук са Локонга, Елнени и Нелсън, докато Зинченко е под въпрос и не изигра нито минута в предсезона. Появи се информация, че и Жезус ще пропусне старта на сезона.

Пеп Гуардиола успя да надиграе съперника си за цялата минала кампания, но изглежда не се подсили колкото противника през лятото и този път битката в лигата ще е дори по-ожесточена. Ключовият Де Брюйне не е взимал участие в подготвителните мачове за Сити до тук, като вероятно няма да играе в началните няколко срещи. Аке е под въпрос. Очаква се новото попълнение Матео Ковачич да участва, и все още е неясно дали право да участва ще има Йоско Гвардиол.

Ман Сити може да стане първия отбор в историята на Висшата лига, който печели 4 поредни трофея. Победа може да даде и психологическо предимство срещу отбора, който изглежда отново ще е основният конкурент на шампиона.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Уокър
Диаш
Аканжи
Силва
Стоунс
Родри
Грилиш
Алварез
Холанд
Фоден
Мартинели
Нкетиа
Сака
Партей
Райс
Йодегор
Тиърни
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Ман Сити 1:2

  Сподели
568