Анонс на 32-ри кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 32-ри кръг от Висшата лига

Фулъм - Лийдс Юнайтед
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 14:30 ч.

След като пет кръга нямаше победа, Фулъм последно се справи с Евертън с 3:1 на гости. Само Лийдс и Саутхемптън с по 30 са допуснали повече голове у дома от "котиджърс" този сезон.

Лийдс загуби в понеделник от Ливърпул с 6:1 и това бе шеста загуба в последните 10 кръга. Само Нотингам Форест (6) има по-малко спечелени точки на гости в кампанията от Лийдс, които взеха само 9 точки до тук от гостувания.

Фулъм продължава да играе без Митрович, който ще се завърне през май. Лийдс допусна по най-малко 2 гола в 5 от последните 6 кръга. Фулъм спечели последната среща между тези отбори с 2:0 и ще е фаворит на свой терен.

Прогноза: Фулъм - Лийдс 2:1

 

Лестър Сити - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Лестър няма победа в 9 кръга след последното 3:1 от Манчестър Сити. Само Саутхемптън (10) е взел по-малко точки у дома си в сезона от "лисиците", които спечелиха 12 до тук.

Уулвс спечелиха за втори път в сезона два кръга поред с последното 2:0 над Брентфорд в събота. Като гост през сезона те имат само 2 победи. Само 4 отбора в лигата са спечелили по-малко точки от 11-те в гостувания на "вълците". Само 3 отбора пък са вкарали по-малко голове от 26-те на тима, като на гости те са само 11.

Лестър има 8 загуби в последните 9 кръга. Домакините обаче не допуснаха гол у дома срещу Уулвс в 4 поредни домакинства. 

Прогноза: Лестър Сити - Уулвърхемптън Уондърърс 0:0

 

Брентфорд - Астън Вила
Стадион: Сити Граунд
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд няма победа в пет кръга, най-дългата поредица в сезона им без успех. У дома обаче в кампанията "пчеличките" имат само 2 загуби и само 4 отбора успяха да вкарат повече от веднъж.

Астън Вила е във вихъра си в новата 2023 година и отстъпва по точки само на Манчестър Сити (11 победи срещу 10 за Вила). В момента тимът е на поредица от 8 мача без поражение. Унай Емери преобрази всеки един показател в клуба от идването си.

Астън Вила спечели 5 кръга поред и запази суха мрежа в 6 от последните 8. Очаква се тимът да се възползва лесно от спада при домакините.

Прогноза: Брентфорд - Астън Вила 0:1

 

Кристъл Палас - Евертън
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 22.04.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас спечели 3 мача поред и също е преобразен след идването на Рой Ходжсън. Последният успех с 2:0 над Саутхемптън потвърди това и постави тима на 9 точки над опасността. У дома в лигата виждаме 5 победи и макар само 1 да е в 2023 г., тя бе в последния мач над Лестър с 2:1.

Евертън загуби от Фулъм и сега има само 1 победа в последните 8 кръга. На гости само Нотингам Форест (6) е спечелил по-малко точки от "карамелите" - 9. Тук виждаме и много проблеми със състава - Дукуре е с наказание а здравословни проблеми имат Таунсент, Винагре, Али, Калвърт-Люин, Коулман и Онана.

Двата тима са в противоположната страна на формата и настроението. Палас е в подем и се очаква нова победа.

Прогноза: Кристъл Палас - Евертън 2:0

 

Борнемут - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Виталити 
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Борнемут за първи път в сезона постигна победи в поредни кръгове след 3:2 над Тотнъм по драматичен начин. Обаче само Кристъл Палас и Евертън (с по 14) са вкарали по-малко голове у дома от "черешките" (15).

Уест Хем си осигури място в полуфиналите на европейската Лига на конференциите след общо 5:2 над Гент от два мача. В Англия виждаме само 1 загуба от последните 5, при 2 победи. Само Нотингам (6) има по-малко спечелени точки на гости от "чуковете" (9).

Борнемут вкара по най-малко 2 гола в последните си 4 домакинства срещу Уест Хем във всички турнири. Само 2 точки делят отборите в класирането, формата напоследък е подобна за двата отбора, и може би ни очаква равенство в този случай.

Прогноза: Борнемут - Уест Хем Юнайтед 1:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Тотнъм
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 23.04.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Нюкасъл бе на поредица от пет победи, но Астън Вила спря серията с голям успех 3:0 последно. Сега феновете ще искат връщане към добрите резултати и то срещу съперник, който се цели в мястото на домакините в топ 4 на класирането. Нюкасъл загуби у дома само веднъж в кампанията.

Тотнъм отново загуби точки последно след 3:2 от застрашения на дъното Борнемут. Гостите имат само 1 победа в последните 4 кръга. За това обяснение може да се търси и в многото липсващи - Ленгле, Бисума, Бентанкур, Емерсон, Сесеньон, Лукас и Дейвис.

Тотнъм вкара по най-малко 2 гола на гости в Нюкасъл в последните 5 гостувания. "Шпорите" не загубиха тези срещи, но в момента везните са в полза на домакините.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Тотнъм 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
486