Ливърпул няма шанс и с Арсенал


И. Ангелов

Ливърпул няма шанс и с Арсенал

Ливърпул - Арсенал
Стадион: Анфийлд
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Ливърпул няма победа във вече три поредни срещи в лигата след последното 0:0 срещу Челси, където бе подпомогнат и от два отменени за противника гола на "Стамфорд Бридж". У дома на "Анфийлд" обаче "червените" взеха 30 от последните 39 възможни точки и загубиха само веднъж, което може би е надеждата на Юрген Клоп, която и задържа работата му, за която все по-често е запитван от журналисти.

Арсенал направи 4:1 последно срещу Лийдс и отново поведе на върха с 8 точки пред преследвачите си. Като гост лидерът във Висшата лига има най-добрия рекорд с 11 победи от 14 случая, има най-много голове на гости (28) и е допуснал най-малко (9). По точки на гости тимът води на втория в тази класация Ман Сити със 7 точки, което е почти цялата разлика между първия и втория в таблицата.

Откъм състави, и двата тима не могат да разчитат на пълния си потенциал. При домакините Ван Дайк пропусна последната среща и е под въпрос заедно с Диаз и Тиаго, а контузени остават Байчетич, Кейта и Рамзи.

Микел Артета има проблеми с контузиите на Салиба, Нкетиа, Елнени и Томиясу. Само централният бранител на Франция обаче е негов титуляр.

Арсенал няма победа на "Анфийлд" от 2012 г. и рекордът на Клоп у дома е впечатляващ. Предстои битка на един голям домакин срещу най-добрия гост, който търси и титла, а това ще е пределна мотивация за подобряване на поредната лоша статистика.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Холдинг
Габриел
Уайт
Зинченко
Йодегор
Партей
Джака
Сака
Жезус
Мартинели
Жота
Гакпо
Салах
Хендерсън
Фабиньо
Милнър
Робертсън
Арнолд
Дайк
Конате
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Арсенал 1:2

  Сподели
612