Анонс на 26-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 26-ти кръг от Висшата лига

Уулвърхемптън Уондърърс - Тотнъм
Стадион: Молиню
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 17:00 ч.

След три кръга без победа Уулвс се оказва само на 3 точки над опасната зона. Последната среща бе загуба от Ливърпул с 2:0 и сега противникът не е лек отбор. Поне у дома "вълците" могат да се похвалят с 2 победи в последните 3 домакинства.

Тотнъм напусна ФА Къп през седмицата като отстъпи на Шефилд Юнайтед, който играе във второто ниво на английския футбол, и при положение, че "шпорите" разчитаха на доста от титулярите си и впоследствие включиха звездите в игра. В последните 5 мача загубите са 3, и всичките бяха на гости.

В двата тима има някои проблеми с липсващи играчи, като може би Лорис е най-големият липсващ при тима на Конте.

Тотнъм не загуби последните си 7 визити на "Молиню" и е фаворит, но формата в последните седмици е далеч от убедителна.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Тотнъм 0:1

 

Астън Вила - Кристъл Палас
Стадион: Вила Парк
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Астън Вила се поправи след три поредни загуби като надви Евертън с 2:0 на гости през уикенда. Този сезон победите у дома са 5, но последните 2 поред на "Вила Парк" бяха загубени по един и същ начин - домакините повеждаха с 2 гола и допуснаха по 4 впоследствие.

Кристъл Палас задържа Ливърпул за 0:0 последно и така продължава да е единственият отбор без победа през 2023 г. 5 от последните 6 мача пък завършиха при равен резултат. Като гост този отбор има само 2 победи за сезона.

Двата тима са първите в долната половина на таблицата и ги делят 4 точки. Вила не загуби от Палас в последните си 5 домакинства когато посрещна този съперник. Головата форма на домакините е по-добра от на противника, който страда без контузения Заха. Нападателят пропусна доста срещи и е под въпрос и тук.

Прогноза: Астън Вила - Кристъл Палас 1:0

 

Брайтън - Уест Хем Юнайтед
Стадион: АМЕКС
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън надви Стоук Сити с 1:0 във ФА Къп и ще играе на четвъртфиналите, докато във Висшата лига формата спадна и виждаме само 1 победа в последните 4 кръга. Всъщност Брайтън има 17 спечелени точки у дома срещу 18 навън.

Уест Хем поведе на Манчестър Юнайтед във ФА Къп и след като Тен Хаг включи някои от титулярите си в игра след почивката, той вкара 3 гола и изхвърли съперника от турнира. Във Висшата лига "чуковете" последно спечелиха само втората от последните 12 мача като разбиха Нотингам Форест с 4:0. Единствената друга победа на гости за кампанията е минимална над Астън Вила през август.

В двата тима има някои проблеми, но те не са нови за отборите.

Уест Хем никога не е побеждавал Брайтън в лигата след 11 срещи между отборите във всички състезания. В последните 2 случая победител бе Брайтън.

Прогноза: Брайтън - Уест Хем Юнайтед 2:1

 

Саутхемптън - Лестър Сити
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 04.03.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Саутхемптън напусна ФА Къп след като загуби от отбор от четвъртото ниво в Англия - Гримзби Таун с 2:1. С 1 победа в последните 5 кръга тимът не се отлепва от дъното и има най-много загуби от всички останали този сезон (16). Рекордът у дома също е най-слаб от всички при само 1 победа, 3 равни и 7 загуби.

Лестър също напусна ФА Къп след 2:1 от Блекбърн, който се намира в Чемпиъншип. В лигата тимът отстъпи на Арсенал последно с 1:0, като половината от точките на отбора този сезон бяха спечелени на гости (12). Статистиката може би е измамна, защото повечето точки се печелят когато в игра е Джеймс Мадисън, който често липсва този сезон. В момента звездата е под въпрос и ще премине преглед преди кръга.

Саутхемптън има 10 загуби в последните 12 кръга, докато Лестър не загуби в 5 поредни мача на гости на този съперник.

Прогноза: Саутхемптън - Лестър Сити 1:2

 

Нотингам Форест - Евертън
Стадион: Сити Граунд
Дата: 05.03.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Нотингам Форест няма победа в последните 3 кръга и загуби последно от Уест Хем с 4:0. У дома обаче виждаме поредица от 8 срещи без поражение в лигата и последната загуба бе чак през септември. 

Евертън отстъпи с 4:0 на Арсенал през седмицата. Откакто Шон Дайш пое тима той спечели 2 пъти и загуби 3, допускайки 8 гола до тук, при само 2 вкарани. За сезона "карамелите" имат само 1 победа на гости и тя беше през октомври, като последните 3 бяха все загуби.

В лагера на домакините има криза с контузени играчи, които са 10 - Ауони, Хендерсън, Йейтс, Кояте, Ричардс, Бианконе, Ниакате, Орие, Боли и МакКена, почти всички от които са сред основните играчи.

Поради формата на двата отбора не се очаква нещо вълнуващо.

Прогноза: Нотингам Форест - Евертън 0:0

 

Брентфорд - Фулъм
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 06.03.2023 г.
Час: 22:00 ч.

В момента Брентфорд се намира в най-добрата поредица без загуби в лигата с 11 мача. 3 от последните 4 обаче бяха равенства. "Пчеличките" са един от шестте отбора, които допуснаха само 1 загуба  у дома за кампанията.

Фулъм отстрани Лийдс от ФА Къп през седмицата с 2:0 и ще дойде уверен. Тимът няма загуба в последните 4 в лигата и само Арсенал (10), Ман Сити (7) и Манчестър Юнайтед (6) имат повече победи на гости от 5-те на "котиджърс". Ключовият Палиня обаче е с наказание в този случай.

И двата отбора са в добра форма в момента, като липсата на основния играч на гостите е голям фактор.

Прогноза: Брентфорд - Фулъм 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
641