Ман Юнайтед ще спечели купата срещу Нюкасъл


И. Ангелов

Ман Юнайтед ще спечели купата срещу Нюкасъл

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Уембли
Дата: 26.02.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Манчестър Юнайтед спечели 16-ти мач от последните 20 във всички състезания когато през седмицата тимът обърна Барселона в Лига Европа до 2:1. Настроението след този двубой ще е на висота и Тен Хаг знае, че може да поднесе на феновете края на сушата за злато от шест години.

Формата на Нюкасъл понесе удар в грешния момент на кампанията. "Свраките" имат само 4 победи в последните си 11 мача, 3 от които бяха в турнира за купата обаче. По-големият проблем ще е наказанието, което си издейства титулярният вратар Ник Поуп, и забраната за участие на втория вратар Дубравка.

Така на вратата на символичния гост ще видим печално известният заради престоя си в Ливърпул Лорис Кариус. Това ще е първото му участие за английски отбор именно от финала в Шампионска лига през 2018 г., и първото му професионално участие като титуляр от 2 години. Извън вратата само Емил Крафт е контузен, докато късни тестове ще преминат Жоелинтон и Джо Уилок.

При "червените дяволи" късен преглед ще премине Маркъс Рашфорд, който получи травма срещу Барселона в глезена. Марсиал, Ериксен и Де Бек продължават да лекуват контузии. Касемиро отново е на линия в Англия след три срещи наказание.

Ключово е завръщането на един от любимците в състава на Тен Хаг - Антони, който пропусна доста седмици игра. Именно на него заложи на почивката мениджъра и той вкара гола за обрата над Барса след като се появи на мястото на Ваут Вегхорст, останал анонимен за първото полувреме.

Формата обичайно няма значение във финалите на състезания, но в този случай освен формата, то и наличните основни имена са в полза на Манчестър Юнайтед. Тимът идва от голям подвиг срещу европейски гранд в тази среща, а противникът ще разчита на колеблив вратар.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нюкасъл (Еди Хау)
 
Кариус
   
Шар
Ботман
Трипиър
Бърн
Лонгстаф
Бруно
Жоелинтон
Алмирон
Исак
Максимен
Рашфорд
Санчо
Бруно
Антони
Фред
Касемиро
Шоу
Далот
Мартинез
Варан
   
Хеа
 
Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 2:1

  Сподели
499