Анонс на 21-ви кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 21-ви кръг от Висшата лига

Астън Вила - Лестър Сити
Стадион: Вила Парк
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Астън Вила и Лестър се борят в средата на таблицата макар домакините да водят с 10 точки на 11-ата позиция. Унай Емери спечели три от четирите си мача дотук, и "лисиците" изглеждат като по-лек опонент от средното в лигата.

Брендан Роджърс загуби 4 от последните 5 мача, като с последното равенство с Брайтън тимът е само на точка от опасността. Без Джейми Мадисън отборът не изглежда добре, но освен талисмана и редица други липсват - Джъстин, Перейра, Бертран, Сумаре, Еванс, Ндиди, Перез и Варди.

Последната среща на "Вила Парк" бе спечелена с 2:1 от "виланите", които са фаворити и в този случай.

Прогноза: Астън Вила - Лестър Сити 2:1

 

Брентфорд - Саутхемптън
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън загуби двата мача на полуфинала на Купата на лига срещу Нюкасъл, и ще се надява да се подобри когато се върне във Висшата лига. "Светците" обаче имат само 1 победа от октомври насам и тя бе срещу слабия Евертън, който впоследствие промени мениджъра си.

Брентфорд няма загуба в последните 8 кръга и се държи високо в класирането. Този период включва победа на гости на Ман Сити, равен с Тотнъм и успех над Ливърпул. Съперникът тук е далеч от тяхното ниво.

Саутхемптън има 7 загуби в последните 8 кръга. Очаква се рутинна победа на домакините.

Прогноза: Брентфорд - Саутхемптън 2:0

 

Брайтън - Борнемут
Стадион: АМЕКС
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън ще играе с увереност след последната победа над Ливърпул късно в мача, а освен това тимът ще търси да запази и добрата форма без поражения до тук в 2023-та година. 

Борнемут има само 4 победи в първенството до тук и само Евертън е по-зле в това отношение. "Черешките" са в опасната зона, но в последната среща с този съперник във Висшата лига те спечелиха с 3:1 през 2020 г. Сега ситуацията е доста различна и тимът няма победа от ноември когато надви Евертън два пъти в една седмица. Обяснение на ситуацията може да се търси и в списъка с контузени - Брукс, Станислас, Фредерикс, Таверние, Соланке, Кук и Билинг.

При домакините Мак Алистър е с наказание и контузени са Модер, Колуил и Мвепу.

Брайтън вкара по най-малко 2 гола в последните 5 кръга. Борнемут не спечели в 10 от последните 11. Тимът води по допуснати голове с 42 този сезон.

Прогноза: Брайтън - Борнемут 2:0

 

Нюкасъл Юнайтед - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 04.02.2023 г.
Час: 17:30 ч.

Нюкасъл и Уест Хем се срещат в противоположна форма и класиране във Висшата лига. Домакините са на 2 места от върха, докато гостите са на толкова над дъното. Нюкасъл достигна и финал в Купата на лигата, където ще играе с Манчестър Юнайтед, поради което ще играе с увереност.

Уест Хем имаше късмета да срещна Евертън последно за да подобри актива си и натрупа инерция след успеха и над Дарби Каунти във ФА Къп. Дейвид Мойс не би желал гостуване срещу един от топ отборите в този момент точно след като новата покупка Дани Ингс се и контузи. Той ще липсва заедно със Скамача, Корне и Зума.

При домакините Бруно Гимараеш ще пропусне срещи след като последно получи директен червен картон. Крафт, Шелви и Таргет са контузени, а Исак е под въпрос.

Нюкасъл не допусна гол в 6 поредни кръга. На "чуковете" домакините вкараха по най-малко 2 гола в 3 поредни срещи насред всички турнири. Уест Хем също вкара по най-малко 2 пъти в 3 поредни гостувания на този съперник.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Уест Хем Юнайтед 2:0

 

Нотингам Форест - Лийдс
Стадион: Сити Граунд
Дата: 05.02.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Нотингам Форест безцеремонно напусна Купата на лигата след като в два кръга отстъпи на Манчестър Юнайтед с пет гола и без да вкара. Тимът няма успех в три поредни мача, но от октомври показва много силна игра у дома, като Юнайтед с 3:0 прекрати поредица от 8 срещи без поражение.

Лийдс също няма загуба в три срещи поред, но единствените победи в последните 10 мача бяха срещу отбори извън елита на Англия - Кардиф и Акрингтън във ФА Къп. В лигата тимът има само 1 победа като гост за кампанията.

В двата отбора има общо близо 20 човека с проблеми от здравословно естество, като и двамата мениджъри са затруднени.

Нотингам не загуби в 5 поредни мача срещу този съперник, което се предполага, че ще продължи с оглед формата и от двете страни.

Прогноза: Нотингам Форест - Лийдс Юнайтед 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
462