Ман Сити и Арсенал в генерална репетиция във ФА Къп


И. Ангелов

Ман Сити и Арсенал в генерална репетиция във ФА Къп

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: Етихад Стейдиъм
Дата: 27.01.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Шеснайсетина финалите на ФА Къп предоставиха възможността двата основни фаворита в състезанието за шампион на Висшата лига да премерят сили преди да изиграят двете си срещи от първенството. Това е шанс на Пеп Гуардиола да опита да сниши увереността на лидера в таблицата, който трябва да догонва, като едновременно с това го лиши от участие в един от турнирите.

"Гражданите" подобриха и формата си напоследък като преживяха две поредни загуби с победите поред над Тотнъм и Уулвс, в които вкараха 7 гола общо. В третия кръг на ФА Къп пък Сити се разправи с Челси с 4:0 за да достигне до тази фаза на състезанието.

Арсенал няма загуба в последните си 7 срещи откакто напусна Купата на лигата заради 3:1 от Брайтън. Последно тимът изигра вълнуващ мач с Манчестър Юнайтед, който бе спечелен с 3:2 благодарение на късен гол от Еди Нкетиа. За да стигне до тук тимът на Микел Артета направи 3:0 с Оксфорд в третия кръг.

В двата състава проблемите намаляват, като при Сити здравето вече е перфектно и ключовият Рубен Диаш приближава завръщане. Напоследък формата на Рияд Марес е впечатляваща, а Ерлинг Холанд вкара и хетрик в последния мач за да счупи отново редица рекорди.

При Арсенал с травми продължават да са Жезус и Нелсън, докато Мохамед Елнени е поставен под въпрос. "Артилеристите" са активни и на пазара и в срещата може да видим новите имена Леандро Тросар и Якуб Кивиор.

Манчестър Сити има 12 победи в 13 срещи с Арсенал насред всички турнири. В последните 5 домакинства "гражданите" водеха още на почивката и спечелиха и в крайна сметка. В последните 3 домакинства Сити дори не допусна гол от Арсенал.

Формата в момента обаче е в полза на Артета и то когато гледаме дълъг период назад. Когато статистиката касае само ФА Къп, то последно тези два тима два пъти се срещнаха на полуфинали, и в двата случая Арсенал продължи и спечели купата, като и двата пъти на финал бе Челси.

Очевидно в сблъсък от този магнитуд статистиката е само контекст, и Гуардиола ще знае, че това е шансът му да покаже къде се цели неговият отбор в края на сезона. Същото важи за Артета - той може да използва възможността да докаже, че силите на противника няма да стигнат за да бъде догонен лидера в Англия, и ударът по увереността на шампионите може да ги откаже категорично от желанието за битка, като вместо това усилията бъдат пренасочени към европейските турнири преимуществено.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 2:2 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Салиба
Габриел
Томиясу
Тиърни
Партей
Джака
Тросар
Йодегор
Роу
Нкетиа
Алварез
Грилиш
Фоден
Марез
Родри
Силва
Гомез
Уокър
Аканжи
Стоунс
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Арсенал 2:2

  Сподели
590