Арсенал ще запази третото си място от амбициите на Сити


П. Пенков

Арсенал ще запази третото си място от амбициите на Сити

Арсенал - Астън Вила
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 15.05.2011
Час: 15:30
Съдия: Майкъл Оливър

Отборът на Астън Вила гостуване на "Емирейтс", където ще се изправи срещу Арсенал, в среща от 37-я кръг от английската Висша лига. Топчиите са трети във временното подреждане, притежавайки 2 точки преднина пред Манчестър Сити, които са конкурентите им за третото място, което дава право на директно участие в групета на Шампионската лига. В началото на месеца съставът на Арсен Венгер постигна ценна победа у дома срещу гостуващия Манчестър Юнайтед, но седмица по-късно артилеристите сложиха край на шампионските си амбиици, тъй като претъпряха поражение с 3:1 при визитата си на Стоук Сити.

Централният бранител на Арсенал Томас Вермаелен е готов да се завърне в игра след близо деветмесечно отсъствие, поради контузия в Ахилеса. Капитанът Сеск Фабрегас и халфа Самир Насри ще преминат късни фитнес тестове, а съотборниците им Абу Диаби и Томас Роситски със сигурност пропускат среща с Вила. Въпреки това, защитника Гаел Клиши е възстановен, след като пропусна срещата на "Британия Стейдиъм", поради разтежение.

Съставът на Астън Вила притежава 3 точки преднина пред зоанта на изпадащите, но може да се каже, че вече си е осигурила участие в елита на Англия и през следващия сезон. През последните три седмици, бирмингамци успяха да добавят само нови 2 точки към актива си, след като претърпяха 2 равенства и едно поражение. Едното от тези две ремита беше регистирано при домакинството им на Стоук Сити, завършило наравно 1:1, а седмица по-късно състава на Жерар Улие си тръгна с празни ръце от "Дъ Хоутърнс", където претърпя поражение с 2:1 от Уест Бромич. В миналият кръг Вила записа са 12-то си равенство за сезона, но този път у дома срещу Уигън.

Защитникът на Астън Вила - Кийрън Кларк е аут за предстоящия двубой. Помощник-треньора Гари Макалистър потвърди, че Кларк е провелен пълна тренировчна сесия през днешния ден, но няма да пътува за Лондон, поради разтежение. Въпреки това, халфа Джон Макун се завръща в игра, след като пропусна последните две срещи на тима.

Прогноза: Арсенал - Астън Вила 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

17 април Арсенал - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
20 април Тотнъм - Арсенал 3:3 (Висша лига)
24 април Болтън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
01 май Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
08 май Стоук Сити - Арсенал 3:1 (Висша лига)

Астън Вила:

10 април Астън Вила - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
16 април Уест Хем - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
23 април Астън Вила - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
30 април Уест Бромич - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
07 май Астън Вила - Уигън 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Астън Вила

163 мача
66 победи за Арсенал
38 равенства
59 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 255:238 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.36
Равен - 5.00
Астън Вила - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.33
Равен - 4.75
Астън Вила - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197