Сити срещу Сити - Финалът на гражданите


П. Пенков

Сити срещу Сити - Финалът на гражданите

Манчестър Сити - Стоук Сити
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 14.05.2011
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

В финален двубой от турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, един срещу друг на стадион "Уембли" излизат отборите на Манчестър Сити и Стоук Сити. Гражданите достигаха до този етап на надпераврата, след като в полуфиналната фаза отстраниха Манчестър Юнайтед, след 1:0 на "Ийстландс", като победното попадение беше отбелязано от национала на Кот Д'Ивоар - Яя Туре. Гражданите се намират в добра форма, като записаха три победи в последните си четири срещи от Висшата лига. За жалост на феновете, Сити претърпя и поражение при гостуването си на Евертън с 2:1 на "Гуидисън Парк", но седмица по-късно състава на Роберто Манчини се реваншира, побеждавайки пред собствена публика Тотнъм с 1:0, след автогол на Питът Крауч.

Ключовият нападател на Манчестър Сити - Карлос Тевес е под върпос за финалната среща, тъй като все още изпитва леки болки. Мениджърът Роберто Манчини заяви, че аржентински национал ще премине късен фитнес тест преди двубоя, за да се разбере физическото му състояние. При евентуално отсъствие на Тевес, Един Джеко ще си партнира в атака заедно с Марио Балотели. Жером Боатенг и Шей Гивън са аут, поради контузии, а Коло Туре ще трябва да изтърпи наложеното му наказание.

Съставът на Стоук е осми във временното подреждане във Висшата лига, като досега е регистрирал общо 13 победи, 7 равенства и 16 загуби. Грънчарите разгромиха с 5:0 Болтън на собствения им "Рийбок Стейдиъм", като така намериха място на финала на "Уембли". Съставът на Тони Пулис се представи добре през последните четири седмици, в които регистрира 2 равенства и 2 победи. Преди седмици Стоук нанесе неочкавана загуба на третия в подреждането - Арсенал, побеждавайки топчиите с 3:1 на "Британия Стейдиъм".

Робърт Хут и Матю Етерингтън вероятно ще трябва да преминат късни фитнес теството, за да се определи физическото им състояние, докато Рикардо Фулър, Мамади Сидибе и Дани Хигинботъм със сигурност пропускат срещата, поради травми.

Стоук ще затрудни максимално гражданите, но състава на Роберто Манчини притежава по-голяма класа, а и няма да пропусне удобния шанс да спечели трофей през настоящата кампания.

Прогноза: Манчестър Сити - Стоук Сити 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

16 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0 (ФА Къп)
25 април Блекбърн - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
01 май Манчестър Сити - Уест Хем 2:1 (Висша лига)
07 май Евъртън - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
10 май Манчестър Сити - Тотнъм 1:0 (Висша лига)

Стоук Сити:

17 април Болтън - Стоук Сити 0:5 (ФА Къп)
23 април Астън Вила - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
26 април Стоук Сити - Уулвърхемптън 3:0 (Висша лига)
30 април Блекпул - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
08 май Стоук Сити - Арсенал 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Стоук Сити

74 мача
27 победи за Манчестър Сити
20 равенства
27 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 92:89 за Стоук Сити


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.83
Равен - 3.60
Стоук Сити - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.85
Равен - 3.40
Стоук Сити - 4.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147