Рединг - Кардиф: Статистиката е в полза на гостите


Н. Гавазов

Рединг - Кардиф: Статистиката е в полза на гостите

Рединг - Кардиф
Стадион: "Мадейски", Рединг
Дата: 13.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Марк Холси

След като КПР и Норич си осигуриха догодина участието в най-силното първенство на планетата, последното място в елита ще бъде разиграно по системата на плейофите между отборите класирали се от 3-то до 6-то място в Чемпиъншип. Следващата седмица ще станат ясни и финалистите, които на „Уембли", в най-комерсиалният двубой в световния футбол ще определят щастливеца, който ще спечели промоцията. Преди това обаче, Рединг приема Кардиф Сити в първа полуфинална среща от плейофите за влизане във Висшата лига на Англия.

Рединг, зад чиито плещи се намират няколко години в английския елит завърши мощно сезона и успя в последния момент да спечели правото да участва в плейофите за влизане в елита. От началото на март до средата на април възпитаниците на МакДермът записаха десет победи в 11 мача във всички турнири, като единствената им загуба бе за Купата на Англия срещу гранда Манчестър Сити. След това, „аристократите" се отпуснаха и в следващите си три мача загубиха седем точки, което изправи пред опасност кампанията им, но в последния кръг срещу Дарби Каунти, с гол на Кану в 72-та минута отборът на Джон Мадейски победи с 2:1 своя съперник и в крайна сметка зае петото място в класирането.

Кардиф Сити вече дълги години се явява флагман на уелския футбол и от всички участници в тазгодишните плейофи за влизане във Висшата лига, най-близо бе до успех. Миналата година шанса сполетя „лястовиците", които за първи път от 1962 година имаха възможност да влязат в елита, но на финала срещу Блекпул претърпяха поражение с 2:3. Уелсците до последно се намираха в борбата за второто място в класирането и очакванията бяха, че ще го спечелят, но в последните си два мача отбора загуби изненадващо пет точки и в крайна сметка изостана от Норич на четири пункта - нещо, за което в момента съжаляват всички. Капитанът на отбора е Крейг Белами, който сподели своите впечатления от предстоящия сблъсък: „Прекрасно разбирам, колко тежка е била загубата от Блекпул на финала. Но сега, на нас ни се отдава още един шанс да се класираме за Висшата лига на Англия. В ръцете ни се предоставя златната възможност да започнем да пишем най-новата футболна история на Уелс и да подарим радост на милиони хора. Ние бяхме много близо до директната промоция, но в последните си два мача се представихме слабо, за което сега съжаляваме", цитира Sky Sports думите на Белами.

Очертава се поредният интересен и вълнуващ двубой с марката на английския футбол. Предимството е на страната на Кардиф, но нека не забравяме, че уелсците изненадващо понижиха формата си в последните два мача от първенството в Чемпиъншип. Също така, не бива да пренебрегваме качествата на Рединг, който е един отличен турнирен боец. Само да припомним, че хората на МакДермът отстраниха за Купата на Англия Евертън, а след това докараха до нервна криза Манчини и неговия Сити. Интересното е, че последната победа на Рединг над своя противник е от преди пет години, а през есента голът на Ботройд в 77-та минута отне победата на „аристократите". Ще променят ли в петък вечер домакините лошата статистика и с какъв резултат е много трудно да се каже, но най-разумното за любителите на залози е да използват два знака в своята игра, единият от които да е "X".

Прогноза за: Рединг - Кардиф 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Рединг:

16 април Рединг - Лестър 3:1 (Чемпиъншип)
22 април Лийдс - Рединг 0:0 (Чемпиъншип)
25 април Рединг - Шефилд Юнайтед 2:3 (Чемпиъншип)
30 април Ковънтри - Рединг 0:0 (Чемпиъншип)
07 май Рединг - Дарби Каунти 2:1 (Чемпиъншип)

Кардиф:

16 април Кардиф - Портсмут 3:0 (Чемпиъншип)
23 април Кардиф - Куинс Парк Рейнджърс 2:2 (Чемпиъншип)
25 април Престън - Кардиф 0:1 (Чемпиъншип)
02 май Кардиф - Мидълзбро 0:3 (Чемпиъншип)
07 май Бърнли - Кардиф 1:1 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Рединг - Кардиф

19 мача
5 победи за Рединг
7 равенства
7 победи за Кардиф
Голова Разлика: 28:27 за Кардиф


Коефициенти от bet365:
Рединг - 2.10
Равен - 3.30
Кардиф - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Рединг - 2.05
Равен - 3.30
Кардиф - 3.45

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152