Нотингам - Суонзи: Битката за елита започва!


Н. Гавазов

Нотингам - Суонзи: Битката за елита започва!

Нотингам - Суонзи
Стадион: "Сити Граунд", Нотингам
Дата: 12.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Марк Дийн

Два от новите членове във Висшата лига на Англия вече са известни. А за останалото място, даващо право на участие в най-силното първенство на планетата ще се сражават още четири отбора. КПР спечели титлата в Чемпиъншип и вече спокойно може да се подготвя за следващия сезон и да се оглежда хищно на трансферния пазар, благодарение на своя финансов благодетел. Второто място завоюва Норич, който остана на четири точки след КПР и четири пред Суонзи. Така, два английски и два уелски тима влизат в борба за заветното трето място, което придава особена пикантност на предстоящите плейофи.

За Нотингам Форест това е третия плейоф и до този момент отбора не успя да се възползва от предоставената му възможност за завръщане в елита. Миналата година „червените" бяха елиминирани от Блекпул, който  е пред завръщане в Чемпиъншип. Впрочем, мениджърът на Нотингам Били Дейвис вече има опит в повишаване класата на водените от него отбори: през 2007 година той вкара Дарби във Висшата лига на Англия, а иначе Форест, можеше да се размине с плейофите, ако не беше страхотния финален щурм на неговите футболисти, които спечелиха пет от последните си шест мача, но най-вече това стана възможно благодарение и на спада в играта на Лийдс.

Съперник на горския отбор ще бъде Суонзи Сити, който се явява най-голям фаворит за спечелване на единственото място, даващо право на участие в елита на Англия. Отборът на Брендан Роджърс събра толкова точки колкото и Кардиф, но поради по-добра голова разлика изпревари своите сънародници и в крайна сметка финишира трети, на четири точки след Норич. Главен ключ към успеха на „лебедите" стана не доброто нападение, а великолепната защита! За 46 мача Кардиф допусна всичко 42 гола и по този показател е първи след КПР. Момчетата на Роджърс може би има и за какво да съжаляват, защото ако беше избегната лошата серия, в която попаднаха в средата на април - загуба на 7 точки в три мача - сега най-вероятно тима от Южен Уелс щеше да е втори.

Това ще бъде един много интересен двубой, в който много трудно бихме казали кой е фаворит. Може би в психологически план предимството е на страната на Нотингам, тъй като в последните срещи „горските" постигнаха три последователни победи. Но все пак, в последният мач между двата тима, който се игра на 19 март тази година на „Либърти Стейдиъм", уелсците победиха с 3:2. Очевидно е, че двубоят тази вечер на „Сити Граунд" ще бъде едно огромно изпитание за крепкостта на отбраната на Суонзи, защото домакините вкараха 14 гола в последните си четири мача, а освен това, уелският отбор е по-ефективен у дома си. Според мен, най-вероятно гостите ще успеят да отбележат един гол, като в същото време Форест ще успее да порази вратата на своя съперник два пъти. 

Прогноза за: Нотингам - Суонзи 2:1

Коефициенти от bet365:
Нотингам - 2.30
Равен - 3.30
Суонзи - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Нотингам - 2.20
Равен - 3.25
Суонзи - 3.15

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148