ПСЖ няма да има проблеми с Макаби


Н. Гавазов

ПСЖ няма да има проблеми с Макаби

ПСЖ- Макаби

Стадион: "Парк де Пренс", Париж

Дата: 25.10.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Феликс Зауер (Германия)

ПСЖ приема Макаби в двубой от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Парижани мечтаят да покорят върха под формата на спечелване на Шампионска лига, но към момента Килиан Мбапе и компания не са толкова убедителни в главния европейски клубен турнир. Френският футболен гранд събра едва 8 точки за 4 кръга, а и 7 отбелязани гола очевидно са скромна цифра. ПСЖ започна с две победи над Макаби и Ювентус, но след това последваха две равенства с Бенфика. Хората на Кристоф Галтие се представят по-уверено в Лига 1. В последния кръг ПСЖ победи Аячо с 3:0, като тази среща стана първа за парижани от седем мача, в която отборът вкарва повече от един гол.

Макаби показа, че няма да бъде боксова круша в доста трудна група и дори успя да победи Ювентус у дома. Ако погледнем представянето на израелците, ще стане ясно, че те са костелив орех - и трите им поражения дойдоха след почивката. Във вътрешното първенство Макаби е втори, с 21 точки от девет мача.

Защитниците Нуно Мендеш, Тимоте Пембеле и Преснел Кимпембе, както и халфът Данило Перейра няма да играят за ПСЖ заради контузии. Освен това халфът Марко Верати ще пропусне мача заради натрупани жълти картони.

Има три кадрови загуби в Макаби: контузени са дефанзивният полузащитник Махмуд Джабер, крилото Суф Подгореану, нападателят Долев Хазиза и защитникът Даниел Сундгрен. Добрата новина е, че травмата на Нета Лави се оказа обикновено натъртване и той ще започне двубоя.

Въпреки факта, че шампионите на Франция и Израел изглеждат от различни футболни светове, Макаби и ПСЖ вече са се срещали в евротурнирите до 2022 г. През 1998 г. в първия кръг на Купата на носителите на купи Макаби изхвърля ПСЖ от турнира. Мачът в Париж завърши наравно 1:1, а реваншът донесе победа на израелците с 3:2. Срещата на 14 септември 2022 г. в Хайфа донесе победа на ПСЖ с 3:1.

ПСЖ е фаворит в мача. Оставяме настрана факта, че гостите имаха ден по-малко за възстановяване и освен това трябваше да летят. Предимството на парижани е обусловено от по-качествения състав, а домакинството само усложнява задачата на играчите на Макаби.

Прогноза: ПСЖ - Макаби 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Макаби Хайфа (Барак Бахар)
 
Кохен
   
Сеск
Батубинсика
Голдберг
Мейр
Чери
Лави
Фани
Корнуд
Пиерот
Давид
Неймар
Мбапе
Меси
Санчес
Витиня
Руис
Бернат
Маркиньос
Мукеле
Хакими
   
Донарума
 
ПСЖ (Кристоф Галтие)

Обоснована прогноза: ПСЖ - Макаби Хайфа 3:0

  Сподели
321