Арсенал ще удари Ливърпул на Емирейтс


И. Ангелов

Арсенал ще удари Ливърпул на Емирейтс

Арсенал - Ливърпул
Стадион: Емирейтс Стейдиъм
Дата: 09.10.2022 г.
Час: 18:30 ч.

Арсенал навлиза в срещата след 3:0 над Бодьо/Глимт в Лига Европа, което бе постигнато с далеч от оптималния състав на Микел Артета. Във Висшата лига "артилеристите" водят таблицата и ще са уверени след спечеленото дерби с 3:1 над Тотнъм последно.

Ливърпул също се справи в Европа през седмицата с 2:0 над Рейнджърс. В Англия обаче нещата не се развиват най-добре за Юрген Клоп, който е в средата на таблицата, направи равенства в половината срещи от кампанията и победите са само 2. Загуба в този кръг вероятно ще постави тима на 14 от върха, което може да е непостижима разлика за заличаване до края на сезона, а амбициите на феновете бяха високи.

Откъм състави, при домакините Елнени и Роу продължават да липсват. За "червените" аут са Кейта, Джоунс, Чембърлейн и Робъртсън е под въпрос. 

Арсенал спечели 7 поредни мача у дома във Висшата лига. Ливърпул не допусна гол в 6 поредни мача от Арсенал във всички турнири. Ливърпул избегна загубата в 25 от последните 26 мача във Висшата лига.

В 7 поредни домакинства Арсенал вкара по най-малко 2 гола на противниците си. Ливърпул вкара по най-малко 2 гола във вратата на Арсенал в последните 3 визити до "Емирейтс".

Традиционно тази среща предоставя голове на зрителите. В последните 5 мача в лигата между тези отбори бяха вкарани 16 гола, като 4 от тези мачове бяха убедителни победи за Ливърпул. Този път формата е противоположна, лидерът е лондонският отбор, а "червените" трябва да догонват.

Прогноза: Арсенал - Ливърпул 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Матип
Дайк
Арнолд
Цимикас
Хендерсън
Фабиньо
Тиаго
Салах
Фирмино
Диаз
Жезус
Мартинели
Одегор
Сака
Джака
Партей
Зинченко
Уайт
Габриел
Салиба
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Ливърпул 2:1

  Сподели
586