Анонс на 8-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 8-ми кръг от Висшата лига

Борнемут - Брентфорд
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Само една точка дели тези два противника в средата на таблицата. Борнемут няма загуба в три поредни срещи откакто Гари О'Нийл временно пое тима. 

Брентфорд ще търси възстановяване на формата след поражението от Арсенал последно. Преди срещата с "артилеристите" тимът имаше само една загуба в кампанията си. В тима продължават да липсват Норгард, Пинок и Люис-Потър.

При домакините с проблеми са Ротуел и Брукс. Под въпрос са поставени Фредерикс, Пиърсън и Кели.

С възстановяването на формата на Борнемут се очаква равностоен двубой, макар всичко показано от Брентфорд тази година да впечатлява.

Прогноза: Борнемут - Брентфорд 1:1

 

Фулъм - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Фулъм показва добра форма от завръщането си в елита, като достигна до шестата позиция преди паузата за национални срещи. Последно тимът направи обрат за победа с 3:2 над Нотингам Форест. 

Нюкасъл не инвестира достатъчно през лятото и показва колеблива форма, може би страдайки от високите очаквания при новия собственик. Тимът е в средата на таблицата в момента и вероятно ще използва бъдещи трансферни прозорци за да се подобри в годините.

При двата тима има някои проблеми. За домакините наказан е Палиня, докато контузени са Уилсън и Соломон. При гостите под въпрос все още е Бруно Гимараеш, както и ключовият Максимен. Аут са Ууд, Крафт, Исак, Шелви и Дарлоу.

Фулъм разчита много на Александър Митрович в нападение, след като той е трети в листата на реализаторите за момента в лигата. "Свраките" не допускат много голове, но и не вкарват достатъчно, което наложи закупуването на Александър Исак, който сега е контузен.

Прогноза: Фулъм - Нюкасъл Юнайтед 1:0

 

Саутхемптън - Евертън
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън загуби последните два кръга с по 1:0, като и двата мача бяха гостувания. 

Евертън няма загуба в 6 поредни срещи насред всички турнири, като от тези срещи видяхме една победа в лигата, една в купата, и редица равенства. Все пак следва да се отчете подобрение във формата, въпреки че контузиите продължават - Мина, Холгейт, Годфри, Таунсенд, Патерсън.

При домакините само Ливраменто и Лавиа са с травми. 

Евертън не успя да спечели в 19 от последните си 20 мача в лигата като гост. Саутхемптън има 5 победи в 6 домакинства срещу Евертън. Рано в сезона това може да се окаже важен мач за битката на дъното в края на кампанията.

Прогноза: Саутхемптън - Евертън 1:0

 

Уест Хем Юнайтед - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 19:30 ч.

Уест Хем няма победа в лигата от края на август но през това време тимът няма загуба в Лигата на конференциите в Европа. Тимът е лидер в групата си въпреки разочароващата кампания в Англия.

Преди загубата от Ман Сити, Уулвс нямаше загуба в 4 поредни срещи след една минимална загуба от Тотнъм, в който мач тимът можеше да вземе поне равен. Голям удар по състава бе дълготрайната травма на Саса Каладжич, който започна във форма след пристигането си през лятото да разреши проблемите в аката. Раул Хименез и Чикиньо също продължават да липсват, както и наказаният Колинс.

При домакините само Бен Джонсън и Найеф Агерд са аут. 

Уулвс няма победа в 13 от последните 14 мача в лигата. Уест Хем няма победа в лигата в 6 мача у дома, но с оглед качеството в съставите ще бъде фаворит.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Уулвърхемптън Уондърърс 2:1

 

Лийдс Юнайтед - Астън Вила
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 02.10.2022 г.
Час: 18:30 ч.

Лийдс загуби резултатно в последния кръг на гости в Брентфорд, но това бе преди около месец и следва да е свършена работа за подобрение и преодоляване на резултата. В тима в момента само Стюарт Далас е с контузия.

Астън Вила стартира сезона по ужасяващ начин, но Стивън Джерард подобри формата в последните две срещи с победата над Саутхемптън и точката от Ман Сити. В последната среща и ВАР отмени гол срещу шампиона.

Последно тези два отбора се срещнаха през март и Вила победи с 3:0, но от тогава много неща се промениха. Лийдс този сезон разчита много на Родриго, който намери върхова форма с 4 гола в 5 срещи. Вила загуби последните си 4 гостувания в лигата, като предстои да видим дали ще задържи прогреса си.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Астън Вила 1:0

 

Лестър Сити - Нотингам Форест
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 03.10.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Лестър продължава да няма спечелен мач в този сезон в лигата. В последните два мача тимът вкара 4 гола и това е позитивно, но в другия край бяха допуснати 11 след напускането през лятото на капитана Каспър Шмайхел.

Нотингам Форест загуби последните си две срещи с по 3:2. И тук проблемът изглежда не е вкарването на голове, а спирането на съперника.

В двата тима има някои проблеми, като при домакините аут са Ндиди, Перейра и Бертран, докато Дака не игра през националната пауза по болест и е под въпрос. При гостите с проблеми са Диакате, Гибс-Уайт, МакКена и Денис, който получи травма за националния си отбор.

Лестър има 6 загуби поред. Нотингам има 4 загуби поред. Вероятно това, което ни очаква тук е отворен двубой, който може да бъде спечелен от всеки тим.

Прогноза: Лестър Сити - Нотингам Форест 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
362