Анонс на 7-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 7-ми кръг от Висшата лига

Астън Вила - Саутхемптън
Стадион: Вила Парк
Дата: 16.09.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Стивън Джерард е под напрежение начело на Астън Вила след като няколко мениджъра вече загубиха местата си в елита на Англия. Последната среща обаче бе добра за тима с 1:1 срещу Манчестър Сити, с която и бе прекратена серия от 3 загуби.

Саутхемптън не е постоянен този сезон като спечели 3, загуби 2 и направи 1 равен в шестте си срещи до тук. През последния март "светците" загубиха с 4 гола на "Вила Парк", при 3 поредни победи тук преди този погром.

В двата състава има някои проблеми. Карлос и Кеш са контузени при домакините, под въпрос са Мартинез, Уоткинс и Олсен. При гостите аут са Ливраменто и Лавиа.

Астън Вила не спечели 9 от последните 10 кръга в лигата. Саутхемптън не спечели в 9 от последните 10 гостувания в лигата. И двата тима ще търсят да избегнат загуба, което вероятно ще доведе до равенство.

Прогноза: Астън Вила - Саутхемптън 0:0

 

Нотингам Форест - Фулъм
Стадион: Сити Граунд
Дата: 16.09.2022 г.
Час: 22:00 ч..

Нотингам Форест приветства допълнителните дни почивка защото има нужда да сработи с тренировки състава, в който бяха привлечени около 20 човека през лятото. Форест загуби последните 3 кръга и в момента се намира в зоната на дъното.

Обратно, Фулъм прави впечатляващ старт и е на 10-та позиция преди този мач, при положение че тимът срещна отбори като Ливърпул, Арсенал и Тотнъм до тук. 

В двата състава има някои проблеми, като при домакините липсват Мангала, Ниакате и Ричарс, а при гостите - Соломон, Робинсън и Уилсън.

Фулъм спечели последните си 3 гостувания в Нотингам. В лигата Фулъм обаче няма успех в 8 поредни гостувания. Домакините са в поредица от 3 загуби, в които и допуснаха по най-малко 2 гола.

Прогноза: Нотингам Форест - Фулъм 1:2

 

Нюкасъл Юнайтед - Борнемут
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 17:00 ч.

След отложените срещи тези отбори не са играли футбол от 3-ти септември. Последното домакинство на Нюкасъл бе 0:0 с Кристъл Палас тогава, в оспорвана среща, която можеше да бъде спечелена и от двата тима. Времето за почивка обаче дава надежди на домакините, че Бруно Гимараеш ще има време да се върне в тима след контузията си. Той е под въпрос заедно с ключовия Максимен, а аут със сигурност са Шелви, Уилсън и Крафт.

При Борнемут това може да е последна среща за Гари Онийл начело като временен наставник, след като се очаква бордът да обяви нов мениджър по време на паузата за национални срещи. При Онийл Борнемут спечел и направи равен, а връщането в последния кръг срещу Форест ще даде и увереност на тима.

Формата на домакините е добра и тимът дава заявки за високо класиране. Срещу Борнемут "свраките" вкараха по най-малко 2 гола в 5 поредни двубоя. Нюкасъл няма загуба в 12 от последните 13 кръга..

Прогноза: Нюкасъл - Борнемут 2:0

 

Тотнъм - Лестър Сити
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 19:30 ч.

Тотнъм получи първата си загуба в кампанията през седмицата в Шампионска лига където отстъпи с 2:0 на Спортинг. Обратно у дома Антонио Конте ще иска да види бърза реакция срещу затруднения съперник.

Лестър в момента се намира на дъното на класирането със само 1 точка за 6 кръга. Брендан Роджърс играе под голямо напрежение и може скоро да се раздели с работата си. От тима му продължават да липсват контузените Рикардо Перейра и Райън Бертран, а Денис Прат е под въпрос.

При домакините само Лукас Моура е контузен и представянето на тима бе изненада последно с оглед огромната дълбочина и очаквания пред Конте. 

Тотнъм има 6 победи поред у дома в лигата. Лестър загуби 5 поред. Тотнъм вкара по най-малко 3 гола на Лестър в последните 3 мача между тези отбори.

Прогноза: Тотнъм - Лестър Сити 3:1

 

Евертън - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 18.09.2022 г.
Час: 16:15 ч.

Евертън все още няма постигната победа в сезона, но пък и няма загуба в 4 и се подобрява. Двете загуби на тима на Лампард бяха с по един гол разлика, като изглежда това, което най-липсва на състава е човек, който да завърши, а Калвърт-Люин продължава да е под въпрос.

Освен него аут при "карамелите" са Мина, Пикфорд, Холгейт, Годфри, Таунсенд, и Дукуре, който също е под въпрос. 

Уест Хем последно загуби с 2:1 от Челси в лигата, но от тогава тимът спечели два поредни мача в Европа в Лигата на конференциите. Все още тимът на Дейвид Мойс не изглежда в най-добрата си форма, но резултатите може би започват да идват.

Прогноза: Евертън - Уест Хем Юнайтед 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
494