Ще успее ли Уулвърхемптън да се спаси от изпадане?


П. Пенков

Ще успее ли Уулвърхемптън да се спаси от изпадане?

Бирмингам - Уулвърхемптън
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Дата: 01.05.2011
Час: 14:00
Съдия: Кевин Френд

В неделя от 14:00 часа българско време Бирмингам Сити и Уулвърхемптън Уондърърс се изправят един срещу друг на стадион "Сейнт Андрюс", в битка от 35-я кръг от английската Висша лига. Бирмингамци също са застрашени от изпадане в края на сезона, тъй като в момента заемат 16-та позиция, на 3 точки разлика от опасната зона, в която се намират - Уигън, Уулвърхемптън и Уест Хем. Причината, поради която съставът на Алекс Маклийш се "свлече" до тази позиция се крие в представането на тима в последните два кръга, в които Бирмингам записа две поредни поражения. Първото от тях бе при визитата на тима срещу Челси,  загубена с 3:1, а няколко дни по-късно синьо-белите бяха разгромени с 5:0 от Ливърпул на стадион "Анфийлд".

Нападателят на Бирмингам Никола Жигич може да се завърне в игра за двубоя с Уулвърхемптън. Националът на Сърбия страдаше от болките в слабините, но поднови тренировки през тази седмица. Завръщането на Жигич ще се окаже точно навреме, след като стана ясно, че Обафеми Мартинс ще пропусне остатъка от сезона, поради фрактура в крака. Стражът на Бирмингам Бен Фостър се възстанови от спазми в кръста, които го принудиха да бъде заменен в срещата с Ливърпул, преди седмица.

Съперникът им в този кръг - Уулвърхемптън, е предпоследен във временното подреждане с актив от 33 точки, като само 2  са му нужни за да се измъкне от зоната на изпадащите. Ако съставът на Мик Макарти победи Бирмингам, то със сигурност вълците "могат да дишат" малко по-спокойно. Това обаче би се случило твърде трудно, тъй като Уулвс са спечелили само една точка в последните си четири срещи от Висшата лига. Тя беше извоювана у дома срещу Фулъм, като преди този мач Уулвърхемптън записа две поредни поражения - срещу Нюкасъл и Евертън. Седмица след двубоя с Фулъм оранжевите отново се върнаха към загубите, след като претърпяха такава при гостуването си на Стоук Сити, завършило 3:0 в полза на грънчарите.

Мениджърът на вълците Мик МакКарти заяви, че до последно ще следи състоянието на нападателя - Силван Ебанс-Блейк. Той пропуска срещата преди седмица със Стоук, поради разтежение, получено при домакинството на Фулъм, завършило при резулат 1:1. Бранителят Джорд Елокоби и халфа Дейв Едуардс ще подновят тренировки следващата седмица, докато нападателя Кевин Дойл остава аут. Стивън Флетчър пък се очаква да е възстановен от травмата в коляното си.

Уулвърхемптън успя да спечели само точка в последните си четири срещи, докато Бирмингам се надяват да избегат трето поредно поражение.

Прогноза: Бирмингам - Уулвърхемптън 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Бирмингам:

02 април Бирмингам - Болтън 2:1 (Висша лига)
09 април Блекбърн - Бирмингам 1:1 (Висша лига)
16 април Бирмингам - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
20 април Челси - Бирмингам 3:1 (Висша лига)
23 април Ливърпул - Бирмингам 5:0 (Висша лига)

Уулвърхемптън:

19 март Астън Вила - Уулвърхемптън 0:1 (Висша лига)
02 април Нюкасъл - Уулвърхемптън 4:1 (Висша лига)
09 април Уулвърхемптън - Евъртън 0:3 (Висша лига)
23 април Уулвърхемптън - Фулъм 1:1 (Висша лига)
26 април Стоук Сити - Уулвърхемптън 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Уулвърхемптън

78 мача
19 победи за Бирмингам
20 равенства
39 победи за Уулвърхемптън
Голова Разлика: 135:88 за Уулвърхемптън


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 2.10
Равен - 3.30
Уулвърхемптън - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Бирмингам - 2.10
Равен - 3.20
Уулвърхемптън - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123