Блекбърн се нуждае спешно от три точки за да остане в елита


П. Пенков

Блекбърн се нуждае спешно от три точки за да остане в елита

Блекбърн - Болтън
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 30.04.2011
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

В събота Блекбърн Роувърс приема Болтън на стадион "Иууд Парк" в среща от 35-я кръг от английската Висша лига. Домакините спешно се нуждаят от победата срещу Троротърс за да си осигурят оставане в елита на Англия и през следващия сезон. В момента съставът на Стив Кийн заема 16-та позиция с актив от 35 точки, като само точка ги дели от зоната на изпадащите, в която се намират - Уигън, Уулвърхемптън и Уест Хем. След равенството 1:1 у дома срещу Бирмингам, Роувърс записаха две поредни поражение в Премиершип. В средата на месец април те загубиха с 2:0 гостуването си на Евертън, а седмица по-късно бяга надиграни с 1:0 у дома от гостуващия Манчестър Сити.

Стивън Нзонзи се завръща в игра за Блекбърн след изтърпяно наказание, а съотборника му Жуниор Станислас е под въпрос, поради разтежение. Роке Санта Крус все още продължава да изпитва болки, докато халфа Дейвид Дън пропуска домакинството срещу Болтън, поради травма в прасеца.

Съперниците им Болтън са си осигурили място в елита и през следващия сезон, като след 34 изиграни срещи, тима заема осмата позиция, на 12 точки от опасната зона. В средата на месец април Болтън отпадна от борбата за спечелването на Купата на Футболната Асоциация, след като в полуфинална среща загуби с 5:0 от Стоук Сити. След тежкото поражение, Тротърс регистрираха неочакван успех с 2:1 у дома срещу Арсенал. За жалост на феновете, през седмицата състава на Оуен Койл отново се върна към загубите, след като не успя да се противопостави на Фулъм, загубвайки с 3:0 на стадион "Крейвън Котидж".

Нападателят на Болтън Даниел Стъридж е под съмнение за предстоящата среща, поради травма в глезена, която не му позволи да се включи в срещата с Фулъм. Бранителят Гретар Стейнсон вероятно няма да фигурира, поради контузия в коляното, докато халфа Марк Дейвид все още изпитва болки в глезена. Сам Рикетс, Шон Дейвис и Стюърт Холдън са дългосрочно отсътващи.

Прогноза: Блекбърн - Болтън 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

19 март Блекбърн - Блекпул 2:2 (Висша лига)
02 април Арсенал - Блекбърн 0:0 (Висша лига)
09 април Блекбърн - Бирмингам 1:1 (Висша лига)
16 април Евъртън - Блекбърн 2:0 (Висша лига)
25 април Блекбърн - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)

Болтън:

02 април Бирмингам - Болтън 2:1 (Висша лига)
09 април Болтън - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
17 април Болтън - Стоук Сити 0:5 (ФА Къп)
24 април Болтън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
27 април Фулъм - Болтън 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Болтън

113 мача
44 победи за Блекбърн
25 равенства
44 победи за Болтън
Голова Разлика: 194:176 за Блекбърн


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 1.90
Равен - 3.50
Болтън - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Блекбърн - 2.00
Равен - 3.30
Болтън - 3.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127