Ще продължи ли Арсенал да преследва титлата?


П. Пенков

Ще продължи ли Арсенал да преследва титлата?

Болтън - Арсенал
Стадион: "Рийбок", Болтън
Дата: 24.04.2011
Час: 18:00
Съдия: Майкъл Джоунс

В единственият двубой от неделния ден от 34-я кръг от английската Висша лига, Болтън Уондърърс приема Арсенал от 18:00 часа на стадион "Рийбок".  Съставът на Мартин Петров и компания заема осмата позиция във временното класиране с актив от 43 точки, на 9 точки пред опасната зона и на само четири от седмия Евертън. Съставът на Оуен Койл влоши представянето си през последните два месеца, като тима записа три загуби и само една победа в последните си четири срещи от Висшата лига. В края на месец март Тротърс загубиха с 1:0 гостуването си на Манчестър Юнайтед, а седмица след този двубой отново си тръгнаха с празни ръце, но този път след гостуването си на "Сейнт Андрюс" срещу Бирмингам. След двете поредни поражение се появи надежда на "Рийбок Стейдиъм",  след като Болтън победи у дома Уест Хем с класическото 3:0.  За жалост на феновете състава отпадна от борбата за спечелването на Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като в полуфинален двубой беше разгромен у дома с 5:0 от Стоук Сити.

Нападателят на Болтън Даниел Стъридж е готов да се завърне в игра за предстоящата среща с Арсенал. Той пропусна срещата със Стоук Сити, тъй като нямаше право да участва в нея. Марк Дейвис също е на линия, след като се възстанови от травма в глезена, докато Сам Рикетс, Шон Дейвис и Стъюрт Олдън остават аут до края на сезона.

Съперникът им Арсенал все още тай амбиции за спечелването на шампионската титла, въпреки че лидерите Манчестър Юнайтед притежават вече актив от 73 точки, с 9 точки повече от артилеристите. Надежда обаче все още има, тъй като съперника им Юнайтед има да изиграе две трудни срещи до края - срещу Челси и Арсенал. Причината, поради която лондончани се отдалечиха толкова много от първото място се крие в твърде много равенства, които тима регистира през последните няколко седмици. След три точки, които добави тима след гостуването си на Блекпул, Арсенал регистрира отново две поредни равенства. Първото от тях беше при домакинството им на Ливърпул(1:1), а седмица по-късно при госутането им на Тотнъм(3:3).

Арсенал няма да може да разчита на халфа си Абу Диаби за неделното гостуване на Болтън, тъй като той страда от контузия в прасеца. Съотборникът му Томас Роситски е под съмнение, поради вирусно заболяване. Централният бранител Томас Вермаелен пък продължава да се възстановява от травма в Ахилеса.

Болтън се нуждае да се оттърси от тежкото поражение от Стоук Сити,  докато Арсенал преследват титлата.

Прогноза: Болтън - Арсенал 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Болтън:

12 март Бирмингам - Болтън 2:3 (ФА Къп)
19 март Манчестър Юнайтед - Болтън 1:0 (Висша лига)
02 април Бирмингам - Болтън 2:1 (Висша лига)
09 април Болтън - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
17 април Болтън - Стоук Сити 0:5 (ФА Къп)

Арсенал:

19 март Уест Бромич - Арсенал 2:2 (Висша лига)
02 април Арсенал - Блекбърн 0:0 (Висша лига)
10 април Блекпул - Арсенал 1:3 (Висша лига)
17 април Арсенал - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
20 април Тотнъм - Арсенал 3:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Болтън - Арсенал

115 мача
32 победи за Болтън
32 равенства
51 победи за Арсенал
Голова Разлика: 207:155 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Болтън - 4.50
Равен - 3.80
Арсенал - 1.75

Коефициенти от Offsidebet:
Болтън - 4.80
Равен - 3.60
Арсенал - 1.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149